Gitti diye üzülmeyin, Recuva dosyayı kurtarır

CHIP Online
11-09-2009, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bu ufak ve ücretsiz araç ile, ne sebepten olursa olsun, silinmiş dosyalarınızı kurtarabilirsiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gitt ... kurtarir_15108.html

Resimlerle: 20 farklı kategoride 40 müthiş yazılım

Recuva adlı ufak ve ücretsiz bir yazılım sayesinde artık kaybolan dosyalarınızı bulmak sorun değil. Recuva sadece yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları Windows Geri dönüşüm kutusu'ndan geri almakla kalmıyor, Geri dönüş kutusu boşaltılmış bile olsa bu dosyaları bulabiliyor. Bunun yanı sıra SHIFT+DEL tuşlarına basarak sildiğiniz ve Geri dönüşüm kutusu'na gitmeden doğrudan silinen dosyalar da yine aynı program sayesinde kurtulabiliyor.

Recuva ayrıca herhangi bir program çökmesi nedeniyle kaybolmuş dosyaları ve bellek kartları gibi harici cihazlar üzerinden silinmiş dosyaları da kurtarmanıza yardımcı olabiliyor. Programın 1.30.435 numaralı sürümünde eklenen en büyük yenilik ise e-posta dosyalarının kurtarılmasına yönelik. Artık Recuva ile Outlook Express ve Windows Mail uygulamalarından silinmiş dosyaları da kurtarmak mümkün.

Recuva'yı bu adresten indirebilirsiniz.

Tüm konu: Gitti diye üzülmeyin, Recuva dosyayı kurtarır

Resimlerle: 20 farklı kategoride 40 müthiş yazılım

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Recuva'yı nasıl buldunuz?

Kırık Çocuk
11-09-2009, 21:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
473 mesaj

Soru yanlış anlaşılabiliyor eğer ki benim gibi metni okumadıysanız. Recuva'yı CCleaner güncellemesi yaparken buldum gibi bir cevap verebilme ihtimaliniz de oluyor. Ama sadede gelirsek denedim güzel program. Teşekkürler Chip.

setare
11-09-2009, 21:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

Recuva ile müzik klasörümden yanlışlıkla sildiğim 2.5 Gb büyüklüğünde Mp3 dosyalarımı kurtardım. Lakin aynı klasör içinde youtube dan indirdiğim flv dosyaları vardı onları kurtaramadı.

Son Düzenleme: setare ~ 11 Eylül 2009 21:39
Mehmet-
11-09-2009, 21:41   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Yanlışlıkla silinen dosyalar baş belası oluyor. Dosya kurtarma üzerine indirdiğim programların içine bunu da ekliyeyim. Ne olur ne olmaz...

ercan28
11-09-2009, 21:59   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

Format atarken yanlışlıkla D:/ sürücüsünüde formatlamıştım... Recuva ile 0 kayıp ve %100 tüm bilgilerimi geri getirdim.Gercekten cok başarılı ve kullanımı basit sade bir program...

DERMANN
12-09-2009, 17:50   |  #6  
DERMANN avatarı
Yeni Üye
21 mesaj

not defteri ve bi rar dosyası sildim bilerek... programı denedim ama sonuç vermedi olan 30 dk ma oldu. ontrack easy recovery en iyisi.. !