Gizemli Win 7 sürümünün sır perdesi kalktı

CHIP Online
18-08-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gizemi bir türlü çözülemeyen Windows 7 sürümü üzerindeki sır perdesi nihayet kalktı. İşte detaylar.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gize ... i-kalkti_14683.html

Resimlerle: Windows 7'yi netbook'lara kuruyoruz!

Microsoft CEO'su Steve Ballmer Windows 7'nin merakla beklenen Starter sürümüyle ilgili detayları anlattı. Windows 7 Starter sistem ihtiyaçları düşük ama performansı yüksek bir işletim sistemi olarak, Windows 7 seçenekleri içerisinde kullanıcılaraen ucuza mal olan olacak. Ancak Microsoft, Starter'ı sadece orijinal donanım üreticilerine (OEM) satacak. Kullanıcılar bilgisayarcıya gidip masaüstü bilgisayarları için Windows 7 Starter alamayacak.

Bununla da kalmıyor... Ballmer "Lisansımız bir netbook'un ne olduğunu tanımlıyor. Buna göre süper küçük bir ekran, küçük bir klavye ve belirli bir işlemci vs. vs. olacak" Anlayacağınız, bir ihtimalle netbook'ların da hepsine Windows 7 Starter kurulamayacak. Sadece uygun özelliklere sahip netbook'larda Starter olacak. Daha güçlü model taşınabilir bilgisayarlar için daha üst Windows 7 sürümleri kullanılması gerekecek.


Tüm konu: Gizemli Win 7 sürümünün sır perdesi kalktı

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows 7'yi netbook'lara kuruyoruz!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Starter sürümü kısıtlaması için ne düşünüyorsunuz?

AkyüzCan
18-08-2009, 13:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

  
   Kısıtlamadan ziyade satış stratejesi diyelim;Starter edition türü versiyonlar xp le başlayıp  vistada da sürdü ancak son  kullanıcı tarafından pek tercih edilmedi...Bizim ülkemiz dışında işletim sisteminin bağımsız satın alınma yüzdesinin kimse toplama pc yapmadığından olsa gerek;diğer avrupa ülkelerinde bu kadar yüksek oranda olmadığından ötürü ...family pack  home premium üçlü paket oluşumunun fiyatı uygun olduğu takdirde  home premium lisans başı birim fiyatı 50 USD gibi olacağı deklere edilmişti;windows 7 starter versionla lap-top üreticileri dışında (  microsoftun oem üreticileri için dediği kesim de bu zaten)-o da fiyatı düşürme kazancı arttırma amacıyla işletim sistemine verebilecekleri  en düşük bedelli versiyon olduğu için; o nedenledir ki microsoft ona bile kota koymuş ya küçük ekran küçük klavye özellikleri dışındaki tüm note book ve lap-toplar  yüksek sistem konfigrasyonuna sahip olmasada home premier yüklü  piyasa görecek demektir bu - kimsenin ilgileneceğini sanmıyorum...

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 18 Ağustos 2009 16:36