arakadaslar gizlediğim klasörleri bilgisasyara format attığım halde göremiyorum. araçlar/klasör seçenekleri/görünüm/gizli dosyaları göster. İŞLEMİ HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR. Otomatik olarak "gösterme " haline geri dönüyo. lütfen yardımcı olun.
gizli klasörleri açamıyorum
doyayı indir,rar ı aç,çift tıkla olay tamamdır.
Autorun virüsü kendileri
Reborn91500000000000. soru. amvo.exe başka birşey değil.Evet kesinlikle virüs.USB bellek yüzünden benim bilgisayara da bulaşmıştı,virüs tarama sürekli uyarı vermesine rağmen bir türlü temizleyemiyordu.Sonunda formata kadar gitti fakat yine kurtulamadım.Diskim iki parçalı,C'deki gitti D'dekiler kaldı.Çift tıklayınca D sürücüsünü açamıyordum.Sonra internette "D sürücüsü açılmıyor" diye arama yaptırıp küçük bir programcık bulup silmiştim.Programcık başka bir forumda olduğu için link vermek istemiyorum fakat "bittorrent.exe win32 copy.exe sxs.exe autorun.inf" kelimelerinden birini aratarak ulaşabilirsiniz.Son Düzenleme: fortran9082 ~ 18 Ağustos 2008 17:51
arkadaşlar sorunun neden olduğunu nasıl çözüleceğini zaten söylemişler bunun yanında format atılıdığı halde düzelmediyse aklıma ilk olarak yüklediğiniz driverlar, programların virüslü olduğu geliyor ..
http://www.yavuzselim.info/wp-co ... vo_virus_usb_en.zip linki rardan çıkart ve çalıştır gelen uyarılara tamam de sonra pcyi yeniden başlat geçmiş olsun...
Slm Arkadaşlar. Bu sorunu herhangi bir prgrama ihtiyaç duymadan kendinizde çözebilirsiniz.
Bu konuda sorun yaşayan arkadaşların takip etmesi gereken yol aşağı da görünen resimde ki gibi.Önce Başlat Menüsünden -> Çalıştır, daha sonra “gpedit.msc” yazıyoruz ve tamam diyoruz.Karşımıza, resimdeki gibi Grup İlkesi ekranı gelmeli.Ama bu işlem sonucunda grup ilkesi çalışmayabilirde.Çalışmadığı takdirde o zaman lütfen virüs tarama yazılımınızı çalıştırın.Daha sonra resimde görülen ağaçta ki bölgeye ulaşın ve hemen sağda gri ile işaretlenmiş alanı iki kere tıklayarak açılan pencerede ki “Etkin” ifadesini “Yapılandırılmadı” olarak değiştirin.
Home Edition Kullanıcıları :
Başlat -> Çalıştır -> Regedit ve Enter
Daha sonra şu anahtar değerini bulun :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsCurrentVersion\policies\Explorer
Bu anahtarın içerisinde “NoFolderOptions” seçeneğini göreceksiniz.Eğer değer “1#8243; ise “0#8243; yapın.1 gösterme, 0 göster anlamına gelir.
Değeri görmüyorsanız sağ taraftaki alanı sağ tıklayarak yeni bir “DWORD” oluşturun ve adına da “NoFolderOptions” deyin.Sonra da değerini “0#8243; yapın.
Regedit açılmıyorsa o zaman Tune Up Registry Cleaner yazılımını indirin.Muhtemelen o sistem kaydını açabilir.Çalıştırdıktan sonra
yukarda ki işlemleri yapın.
Ancak regedit progrmaını çalıştıramayan arkadaşlar, tahmin edersiniz ki bilgisayarınızda virüs var ve bu virüs ortadan kalkmadıkça kurtulmuş sayılmazsınız.O yüzden NOD32 kurup cihazınızın internet bağlantısını kesin ve sıfırdan bir tarama yapın.Ancak virüs taraması yapmadan önce CTRL+ALT+DEL yaparak program yöneticisini çalıştırın ve “Kullanıcı Adı” bölümünde kendi kullanıcı adınızı gördüğünüz ve şüphelendiğiniz programların çalışmalarını durdurun.
kovo.exe sorun oluyor buna format atılsada cıkıyor umarım o degildir sendeki.
kovo.exe için şu çözümü öneririm:
windowsun programı dır. bunu kur önce autorunsc yi çalıştır sonra güvenli modda autoruns tan kovo.exe yi bul ve del ile kalıcı olarak sil eğer silerken bir hata çıkıyorsa regedit kullanım dışı demektir. regediti açmak istiyorsan şunu yap: Başlat > Çalıştır'a gpedit.msc yazarak acılan Grup ilkesi penceresinden sol bölümden Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişim engelle seceneğine çift tıklayın Yapılandırılmadı seçin. bazı virüsler roma yerleşerek format sırasında silinmeye bilir...
knakacarakadaslar gizlediğim klasörleri bilgisasyara format attığım halde göremiyorum. araçlar/klasör seçenekleri/görünüm/gizli dosyaları göster. İŞLEMİ HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR. Otomatik olarak "gösterme " haline geri dönüyo. lütfen yardımcı olun.aga aynı sorun bnde de vardı.. aşağıdaki kodu kopyala ve not defterini açıp yapıştırdıktan sonra kayıt yerini masaüstünü seç ve kayıt yerinde uzantıyı ".reg" olarak değiştir...
kodlar....sorun & de bir milyon çözülecektir..:-)
Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden] "Text"="@shell32.dll,-30499" "Type"="group" "Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74, 00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00, 48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00, 00 "HelpID"="shell.hlp#51131" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN] "RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced" "Text"="@shell32.dll,-30501" "Type"="radio" "CheckedValue"=dword:00000002 "ValueName"="Hidden" "DefaultValue"=dword:00000002 "HKeyRoot"=dword:80000001 "HelpID"="shell.hlp#51104" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL] "RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced" "Text"="@shell32.dll,-30500" "Type"="radio" "CheckedValue"=dword:00000001 "ValueName"="Hidden" "DefaultValue"=dword:00000002 "HKeyRoot"=dword:80000001 "HelpID"="shell.hlp#51105" [HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "Hidden"=dword:00000001
bogartCombofix Tavsiyem Virüssüz Bir Hahat İçin..Kesinlikle bu Amvo.exe . Virüsü Katılıyorum. Combofix Adlı Prg yi yükle O her şeyi Kendiliğinden HalettsinÖNEMLİ: HijackThis raporunuz incelenirken sizden istenmediği sürece ComboFix kullanmayınız.
ComboFix Özel Temizleme Aracını masaüstünüze http://download.bleepingcomputer.co...ComboFix.exe indiriniz. (Windows 2000, XP ve Vista)
* ÖNEMLİ: Bilgisayarınız normal kipte açıkken güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakın.
* Unutmayın aracı masaüstünden çalıştırmalısınız.
* ComboFix.exe dosyasına çift tıklayarak programı çalıştırın. Vista kullanıyorsanız yazılım üzerinde sağ tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır"a basarak çalıştırın.
* Karşınıza bir uyarı penceresi gelecek. Çıkan tüm uyarılara "Evet" veya "Yes" deyin. İşlemin bitmesini bekleyin.
* Bu aşamada klavye veya mouse'a dokunmayınız. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza bir metin penceresi gelecek.
* Sonuç olarak size bir rapor dosyası verecek. "C:\combofix.txt" bu dosyayı HijackThis raporunuz ile beraber gö