Gmail giriş sayfası uyarı penceresi

HPQ-User
24-06-2008, 17:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

endorphinn sormuş:
Merhaba,

adresini kullanarak gmail hesabıma giriş yapmak
istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum:
"Bu sayfa hem güvenli hem de güvenli olmayan öğeler içeriyor.
Güvenli olmayan öğeleri görüntülemek istiyor musunuz?"
bu uyarıyı hesabıma her girişte almamak için tarayıcımda ne gibi
değişiklik yapmalıyım? (IE7 kullanıyorum)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P4 2,4
winxp sp2 512 ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1)

neverofnever
24-06-2008, 18:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj

Baktığınız Web sitesi güvenli bir Web sitesidir. Gönderdiğiniz ve aldığınız bilgileri güvenli yapmak için SSL (Güvenli Yuva Katmanı) veya PCT (Özel İletişim Teknolojisi) gibi bir güvenlik iletişim kuralını kullanır.
Siteler güvenlik iletişim kuralı kullandığında, adınız veya kredi kartı numaranız gibi sağladığınız bilgiler, başkaları tarafından okunmaması için şifrelenir. Bununla birlikte, bu Web sayfası bu güvenli iletişim kuralını kullanmayan öğeler de içerir.Bence o uyarı penceresine sen her zaman evet demeyi tercih et.Çünkü bazen bu gmail gibi güvendiğimiz servis olmayabilir.Vede sen onu kapattığında güvenilmez bir sitede zararlar ile karşı karşıya kalabilirsin.Hiç değilse açık olduğunda hangi sitelerin bu imkanları sunduğunu,hangisinin tamamen güvenli olduğunu hangisinin güvenilir olmadığını görebileceksin...

endorphinn
26-06-2008, 09:11   |  #3  
Yeni Üye
45 mesaj

Sn.neverofnever,

değerli yanıtınız ve önerileriniz için çok tşk ederim. fakat diyelim ki bu uyarıyı kapatmak istiyorum, hangi ayarları yapmalıyım?

neverofnever
26-06-2008, 12:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Değerli Üyemiz,

Eğer bu özelliği kapatmak istiyorsanız ;

İnternet Seçenekleri/Güvenlik/Özel Düzey yönergesinden "Karışık içerik görüntüle"
seçeneğinde "Sor" daki işareti kaldırıp Etkinleştire koyun.

endorphinn
26-06-2008, 13:14   |  #5  
Yeni Üye
45 mesaj

bu ayarı yapmama rağmen olmadı :(

endorphinn
26-06-2008, 14:10   |  #6  
Yeni Üye
45 mesaj

Sn.AdRaMiTi,

cevabınız için çok tşk fakat;

1.resimde aşağıda gizlilik düğmesi yok bende. sayfa/web sayfası gizlilik ilkesin'nden yaptım, ama sonuç malesef değişmedi...
acaba gmail'e girerken bahsettiğim soruyu sorduğunda bana söylediğiniz işlemleri "evet" dedikten sonra mı, yoksa "hayır" dedikten sonra mı yapmalıyım?
ayrıca, o soruya "hayır" diyip gmail sertifikasını bile yükledim ama...

sonuç aynı. bu sinir bozucu sorudan bir türlü kurtulamadım........

endorphinn
26-06-2008, 15:33   |  #7  
Yeni Üye
45 mesaj

malesef ayarları yaptıktan sonra aynı şey ısrarla devam ediyor...

QUAKE-4
26-06-2008, 15:44   |  #8  
Yıllanmış Üye
646 mesaj

Ben firefox kullanıyorum ve firefoxta böyle bir sorun yok bence sende hiç uğraşma internet explorer ile firefox kullan sorun kalmaz.

neverofnever
26-06-2008, 16:39   |  #9  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Dostum pardon evde yoktum ve yazdığın cevaba mesaj atamadım.ben kendim evde denedim ve sonuca şu şekilde ulaştım ;

İnternet Seçenekleri/Güvenlik/Özel Düzey yönergesinden
"Karışık içerik görüntüle"seçeneğinde "Sor" daki işareti kaldırıp Etkinleştire koyun.
"Etki alanları arasında veri kaynaklarına erişim" seçeneğinde "Sor" daki işareti kaldırıp Etkinleştire koyun.
"Programları ve dosyaları bir Iframe içinde açmak" seçeneğinde "Sor" daki işareti kaldırıp Etkinleştire koyun.

Bu ayarları yaptıktan sonra sizde farkedeceksinizki güvenlik düzeyi düşük olacaktır.Tavsiyem değildir ama madem uyarı penceresinin çıkmasını istemiyorsunuz yardım etmek görevimiz :)

endorphinn
27-06-2008, 13:01   |  #10  
Yeni Üye
45 mesaj

dediklerinizin tamamını harfiyen yaptım ama sonuç yine inatla aynı, aynı, aynı...

neverofnever
27-06-2008, 13:06   |  #11  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Bu harbi çok garip...

İnternet Seçenekleri/Güvenlik/Özel Düzey yönergesinden
"Karışık içerik görüntüle"seçeneğinde "Sor" daki işareti kaldırıp Etkinleştire koydum.

Bu seçeneği yaptıktan sonra gmailime girdiğimde o uyarı penceresi gelmedi.Denedim fakat gelmedi.Sonra "Etkinleştir"deki işareti kaldırıp tekrar "Sor"a koydum ve yine uyarı penceresi çıkmaya başladı.Yani "Karışık içerik görüntüle"seçeneğinde "Sor" daki işareti kaldırıp Etkinleştire koymak çözümdü.Fakat ayarları kaydettiğinizden ve ondan sonra denediğinizden eminsiniz değilmi ?

endorphinn
27-06-2008, 13:31   |  #12  
Yeni Üye
45 mesaj

emin olamadığım tek şey şu:
bende o ayarlara başka yerden giriliyor. ie ye sağ click yapıp özelliklerden giremiyorum. ama grup ilkesinden ayarlıyorum.
acaba ondan olabilir mi?

neverofnever
27-06-2008, 13:36   |  #13  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Bu aradada ekledim :) Ama zaten ie'ye sağ click yapıp anca onun kısayol ayarlarına girersiniz.İnternet Seçenekleri/Güvenlik/Özel Düzey yönergesinden girmeniz gerek.Burayada İe açıkken yukarıda gördüğün dosya görünüm gibi sekmelerde araçlar seçeneğinden internet seçenekleri başlığı altında girebilirsiniz.

neverofnever
27-06-2008, 13:38   |  #14  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Yada
Denetim Masası/Ağ ve Internet Bağlantıları/İnternetseçenekleri/Güvenlik/ÖzelDüzey

endorphinn
27-06-2008, 14:39   |  #15  
Yeni Üye
45 mesaj

bunları biliyorum :) benim ie de güvenlik ayarları altında "bazı ayarlar sistem yöneticisi tarafından yönetilir" diyor ve ayarlarda değişiklik yaptırmıyor. bu yüzden grup ikesinden değiştiriyorum

endorphinn
02-07-2008, 09:41   |  #16  
Yeni Üye
45 mesaj

enteresan bir şekilde oldu.

sanmırım windows u kapatıp açınca oldu.

yardımlarınız için tşk ederim