Google 500 milyon Android etkinleştirmiş!

CHIP Online
13-09-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın son açıkladığı Android kullanım rakamları ve fazlası şaşırtıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... estirmis_35887.html

Resimlerle: Az bilinen 5 ücretsiz Android launcher'ı

Google, bugüne dek "etkinleştirilen" Android cihazı sayısının 500 milyonu geçtiğini açıkladı.


Google Android ürün yönetimi direktörü Hugo Barra, şirketin sosyal ağı Google+'da yaptığı açıklamada şimdiye kadar etkinleştirilen tüm Android'lerin 500 milyonu aştığını, günde etkinleştirilen Android sayısının ise 1.3 milyon olduğunu söyledi. Böylece Eric Schmidt'in Eylül ayında Motorola'nın basın etkinliğinde söylediği günlük etkinleştirme rakamları bir kez daha onaylanmış oldu.


Andy Rubin, bu yılın Şubat ayında günde 850 bin Android cihazının etkinleştirildiğini ve toplamda 300 milyon Android'in etkinleştirildiğini açıklamıştı. Bu seneki Google I/O konferansında ise toplam 400 milyon cihazın etkinleştirildiği duyurulmuştu. Karşılaştırma açısından, Temmuz ayı itibariyle satılan iOS cihazlarının 410 milyona ulaştığı bilgisini verelim.


Bu arada &lt;span style="text-decoration: underline;">Google kampüsünde sıcaktan hasar gören Jelly Bean heykelinin</span> de onarıldığı ortaya çıktı. Kafasında saydam plastik kullanılan heykel erimiş ve düşmüştü. Bunun ardından Google, bir "bug fix" sözü vermişti. Şimdi ise heykelin kafası, yeni bir kafayla değiştirildi.

Tüm Konu: Google 500 milyon Android etkinleştirmiş!

Resimlerle: Az bilinen 5 ücretsiz Android launcher'ı

Kaynak: www.chip.com.tr