Google'a meydan okuyan arama motoru

CHIP Online
29-05-2009, 14:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bu sözler bir zamanların rakipsiz arama motorunun patronuna ait. Peki ama ne kadar gerçekçi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... a-motoru_13036.html

Yahoo'nun patronu Carol Bartz şu anda California'da düzenlenen All Things Digital D7 konferansında. Nokia, Twitter, Mozilla, News Corp, MySpace ve Microsoft gibi dev firmaların da en üst düzeyde temsil edildikleri konferansta söz alan Bartz, konuşmasında iki konuya değindi. Bunlardan ilki Yahoo ve Google'ın durumuydu.

Google'ın katılmadığı konferansta Bartz, rakiplerinin arama ve harita konusunda başarılı olduğunu fakat Yahoo'nun erişim anlamında daha başarılı olduğunu söyledi. "İnsanlar aramak istediklerinde Google'a gidiyor ama bilgi istediklerinde Yahoo'ya geliyorlar" diye konuşan Bartz, "Biz Google'dan daha fazla kişiye özel hizmet sunuyoruz" dedi.

Ardından da Yahoo'nun arama motoru piyasasında varlığını sürdürmek istediğini ve eğer Microsoft yatırım gücü ve doğru teknoloji ile gelecek olursa Yahoo ile birlikte çok para kazanabileceğini vurguladı. Bartz'ın bu sözleri zor zamanlardan geçiren Yahoo'nun dinleyiciler arasında ki Steve Ballmer'a açık bir mesajı olarak yorumlandı.

Tüm konu: Google'a meydan okuyan arama motoru

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Carol Bartz'ın sözlerine katılıyor musunuz?

uGuR.uK
29-05-2009, 15:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

google konusunda belki haklı olabilir, yahoo'nun hizmetleri ülkemizde olmasada yurt dışında çok fazla insan tarafından kullanılıyor. bu arada üstü kapalı microsofta da yıkama yağlama yapmışGülümseme.

barguti
29-05-2009, 16:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj

valla bizle ilgili adam gibi sonuç alamadık yahoo'dan ama bildiğim kadarıyla amerika pazarı çok fena değil.

ben cuil kullanmaya çalışıyorum eldiğimden geldiğince hem siyah zeminli tasarım hoş hemde bıktım artık her taşın altından google'ın çıkmasından. tehlikeli boyutta olmaya başladılar

Nazanko
13-07-2011, 06:29   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 6
33 mesaj

Google'ın haritalarını ve sokaklarımızın en ince detayına kadar görülmesini ÇOK ama ÇOK TEHLİKELİ buluyorum Milli Savunma açısından.

Nazanko
20-05-2012, 04:42   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 6
33 mesaj

Google arama sonuçlarını pek beğenmiyorum çünkü google adsense nedeniyle (web sitelerine konan google reklamları)bir çok kişi abuk subuk bir sürü blog yaratıp google adsense koyarak para kazanma amacındalar ve bir sitedeki içerik bir çok diğer sitede de çıkıyor ama aranan asıl bilgiyi bulmak çok zorlaşıyor.

Lalen
30-05-2012, 05:03   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
26 mesaj

Artık Google arama motoruna ciddi bir rakip çıksa iyi olur diye düşünüyorum. Google arama sonuçlarını hiç kaliteli bulmuyorum. Bir sayfanın aynı birebir kopya içeriğe sahip olan bir sürü sayfa aynı tür arama sonuçlarında ilk sayfalarda çıkıyor. Google bir de herşeye el atıyor. İşi sırf reklamdan para kazanmaya çevirdikleri gözlemleniyor,arama sonuçları kalitesi düşmesine sebep oluyor.

Yahoo'nun treni kaçırdığı kanaatindeyim.,oysa bence de Yahoo arama sonuçları daha kaliteli gibi.Microsoft'un Bing'i ve Yahoo nedense Google'ın başarısını elde edemiyor halbuki dev şirketler. Arama Motorları kullanıcılar için daha kaliteli sonuçlar getirebilse keşke

Son Düzenleme: Lalen ~ 01 Şubat 2016 04:00