Google Arama Motoru Optimizasyonu Özeti

seomert
29-05-2011, 14:32   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

• Her sayfanın özgün bir sayfa başlığı olmalıdır. Bu başlık gereksiz anahtar kelimelerle doldurulmamalıdır.
  • Her sayfanın özgün bir sayfa tanımı olmalıdır. Tanımlar en fazla birkaç cümleden oluşmalıdır.
  • Ana sayfa ve diğer sayfalarda text (metin) ağırlıklı içerik kullanılmalıdır. Sadece resim veya flash animasyon kullanılmasını kesinlikle  önermeyiz.
  • Önemli kelimeler sayfa içeriklerinde cümle içinde kullanılmalıdır.
  • Anahtar kelimelerin mümkün olduğunca linkli olarak kullanılmalıdır.
  • Sitelere başka sitelerden bağlantı verdirilmelidir.
  • Çeşitli rehber sitelere kayıt yaptırılmalıdır. Ayrıca web sitesinin tanıtımı için facebook, twitter gibi sosyal paylaşım ağlarından yararlanılmalıdır.
  • İntro sayfası aktifse, bu sayfadan ana sayfaya verilen linklerden en az birinin metin (yazı) şeklinde olmalıdır.

Google Site Map (site haritası) txt olarak ana dizine eklenmeli mi?
Web sitenizin yapısı Google Bot'ların ziyaret edebileceği bir yapıdadır. Bu sayede Google sitelerin içeriğini kolayca indexleyebilir.  Bu nedenle google'a site haritası göndermeniz zorunlu değildir. Bu tip haritalar, Google'ın içeriğini indexleyemediği flash vb. siteler için zorunludur.
Site yönetim panelindeki site genel ayarları bölümünden "Site Haritası"nı aktif etmeniz yeterli olacaktır.
ROBOT.TXT dosyasını ana dizine eklemeye ihtiyacınız var mı?
GOOGLE şöyle diyor: Arama motorlarının sitenizdeki her şeyi dizine eklemesini (yani arama sonuçlarında görüntülemesini) istiyorsanız, robots.txt dosyasına (boş olanına bile) ihtiyacınız yoktur.
Yalnızca sitenizde arama motorlarının dizine eklemesini istemediğiniz yani arama sonuçları arasında göstermesini istemediğiniz içerik varsa, robots.txt dosyasına gereksinim duyarsınız.

Son Düzenleme: seomert ~ 29 Mayıs 2011 14:34
arash34
04-06-2011, 01:28   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

bir sistemim var incelermisin seo açısından ana sayfam nasıl ? bardakta mısır bilgin varsa

saidcakir43
06-06-2011, 03:01   |  #3  
Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: arash34  
bir sistemim var incelermisin seo açısından ana sayfam nasıl ? bardakta mısır bilgin
İlk olarak kendi sonuçlarınızı kendiniz bakabilirsiniz. http://www.seohocasi.com/seo/ bu siteden kendi sitenizin adresini yazıp sonuçları okuyabilirsiniz. Bu site Türkiye'deki en sağlam seo sitesi.

erenkoy
15-06-2011, 18:03   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj

ben siteme google arama motoru optimizasyonu yaptırmak istiyorum,sitemin ana konusu bosch beyaz eşya servisi bakım ve onarım hizmetleri üzerine.Erenköy Bosch, Bosch Ürünlerinde Uzman Servis Ekibi İle Çalışmaktadır.Erenköy'ün bilinen en eski teknik servisidir.25 yıldır bosch beyaz eşya servisi olarak erenköy'ün hizmetindeyiz. erenköy bosch servisi, teknik servis sektörünün en hızlı ve modern ekipmanlar ile donatılmış bosch servisi olarak sizlere 7 gün / 24 saat durmaksızın hizmet etmektedir.
Bosch servisi ve erenköy bosch servisi olarak sıralamada üst sırada bulunmak istiyorum.

Gerekenler nelerdir.teşekkür ederim

crossword
28-06-2011, 17:02   |  #5  
Yeni Üye
33 mesaj

Tüm bilgiler için teşekkür ederim

Son Düzenleme: crossword ~ 11 Temmuz 2011 10:02
Talos
25-05-2012, 12:00   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

http://www.yuceyazilim.com.tr için çalışma yapabilir misiniz peki ?

Lalen
30-05-2012, 04:51   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
26 mesaj
Alıntı: erenkoy  
ben siteme google arama motoru optimizasyonu yaptırmak istiyorum,sitemin ana konusu bosch beyaz eşya servisi bakım ve onarım hizmetleri üzerine.Erenköy Bosch, Bosch Ürünlerinde Uzman Servis Ekibi İle Çalışmaktadır.Erenköy'ün bilinen en eski teknik servisidir.25 yıldır bosch beyaz eşya servisi olarak erenköy'ün hizmetindeyiz. erenköy bosch servisi, teknik servis sektörünün en hızlı ve modern ekipmanlar ile donatılmış bosch servisi olarak sizlere 7 gün / 24 saat durmaksızın hizmet etmektedir.
Bosch servisi ve erenköy bosch servisi olarak sıralamada üst sırada bulunmak istiyorum.

Gerekenler nelerdir.teşekkür

Google 24 Nisan 2012 de büyük algoritma değişikliğine uğramış ve artık Google için Arama Motoru Optimizasyonu mantığını kavramak bu Seo işlerini yapanları da çok zorluyormuş duyduğum kadarıyla.

ahmet yılmaz
10-08-2012, 07:31   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
19 mesaj

Seo yaptırmak isteyenler için bir kaç şey söyleyebilirim. Öncelikle 24 nisan 2012 tarihinde google arama motoru algoritma değişikliğine gitmedi. Google arama motoru en son 2007 tarinde algoritmasında değişiklik yaptı. Şu an google algoritmasını değiştiremez zaten. Çünkü google arama motorundaki veri sayısı 12 trilyondan fazla. yani veri tabanını değiştirmek neredeyse imkansız artık, ki google zaten böyle bir değişiklik düşüncesinde değil. hazırda tutmuş bir sistem mevcut ve zaten google'u google yapan bu algoritma. Değişiklikler sadece sisteme entegre edilen iyileştirme algoritmalarıdır.

Diğer bir konu kopya içerik yanılgılarıdır. Kopya içerik zararlı mıdır? 
Evet zararlıdır. Fakat site içeriğinin tamamı kopya olursa zararlıdır. 

Her sayfanın özgün başlığı olmalı mıdır?
Özgün başlık, benzersiz içerik demek ise, zaten aynı başlıklı sayfaya 1 den fazla link verilmez. (Eğer hırs yapıp aynı başılığı hem .htm hem .html hem .asp hem .aspx gibi kaydetmezseniz:) )
Diğer ihtimalde sıralı başlıklar kopya içerik sayılır ama zararlı değildir. Örneğin klima servisi, klima servisi 1, klima servisi 2 diyerek son rakamı değiştirerek içerik girmeniz mümkün ve tam aksine çok yararlı bir seo çalışması olur. Sebebine gelince sıralı linkler "madde" muamelesi görür ve o kelime hakkında daha detaylı bilgi mesajı verir. google arama motoruna "google algoritmaları" yazıp arattığınızda benim sitem çıkacaktır karşınıza. Hemde ilk iki sırada, hemde sıralı linkle, yani hani şu kopya içerik başlıkla. Ve artı olarak 1. çıkan sayfam tamamen diğer sayfaların kopyası. kopya içerik 1. özgün içeriğimin olduğu sayfa ise 2. sırada. Bakın arkadaşlar kopya içerik zararlı felan değildir. Kopya içerik sizin sitenizi kalitesiz yapmaz. eksi puan almazsınız. Konu aslında çok uzun ama kısaca bir özet vermek istedim. kopya içerik haricinde arkadaşın yazdığı diğer maddelere katılmakla birlikte daha da zun anlatımlar yapmasını isterim. Bilgiyi paylaşmak birçok kişiye yarar sağlayacaktır