Google aramaya eklenen en yeni özellikler...

CHIP Online
13-05-2009, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google yeniliklerine ara vermeden devam ediyor. Arama devine iki  yeni özellik daha eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... ellikler_12730.html

Resimlerle: Google Earth ile kapsamlı bir Türkiye turu!

Google arama konusunda en yakın rakibinin açık ara önünde ama bu dev firmayı rehavete sürüklemiyor. Google Labs, geliştirtirdiği ve uygulamaya geçirdiği yeni arama özellikleri ile Google'ı daha iyi bir arama motoru haline getirmek için uğraşıyor. Bunun son örneği ise Google'a eklenen iki yeni özellik.

Bu özelliklerden ilki henüz geliştirme aşamasında ve amacı cep telefonu kullanıcılarının arama sonuçlarına daha verimli ulaşabilmesini sağlamak. Geliştirilmekte olan bu araç, internete bağlanabilen bir cep telefonu açıldığı zaman otomatik bir Google araması yapılmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar hızlı arama yapmak istedikleri anahtar kelimeleri sabah gözlerini açtığında ilk iş olarak ceplerinde görebilecekler.

İkinci yenilik ise internet üzerinden gerçekleştirilen aramaları zaman dilimlerine öre aramanızı sağlıyor. Özellikle belli bir konuda haberleri takip etmek isteyenler için oldukça kullanışlı olacak olan bu yenilik uygulanmaya başlandı bile. Bu özelliği Google'ın Gelişmiş Arama seçenekleri içerisinde, Tarih satırında bulabiliyorsunuz. Bu sayfadan ayrıca sadece belirlediğiniz dosya türlerinin (pdf, doc, xls vb) sonuçlardan görüntülenmesini de seçebiliyorsunuz.

Google'ın Gelişmiş Arama sayfasına gitmek için [url=""]tıklayın[/url].

Tüm konu: Google aramaya eklenen en yeni özellikler...

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: Google Earth ile kapsamlı bir Türkiye turu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın yeni özelliklerini nasıl buldunuz?

mustafaasil66
13-05-2009, 21:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
373 mesaj

İşe yaracak bi özellik internet için :)

H@ckerCesur
13-05-2009, 21:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

gelişmiş arama güzel olmuş. Bir de chipte görsek fena olmaz. Tarihe göre filan.

Kapalı Hesap (79876)
14-05-2009, 00:30   |  #4  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

Sayfaların oluşturulma tarihine göre arama güzel bir özellik olmuş.
Mesela bir maç özeti arayacaksınız sahtekarlar çok maçtan önce oluşturup traj yapıyorlar. Bu şekilde doğru sonuca ulaşabiliiz kanımca.

Thrystan
14-05-2009, 00:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Puhhaha bu özellikler google da yok muydu?? Yazık ya birde en popüler arama motoru olacak. Harbiden teknolojinin olduğu noktadan utandım şimdi.

Saçma sapan işlerle uğraşcaklarına adam gibi bir arama motoru geliştirsinler. Bu ne ya :)

Google kullanan insanlara acıdım şimdi :)

Kapalı Hesap (79876)
14-05-2009, 16:50   |  #6  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj
Thrystan
Puhhaha bu özellikler google da yok muydu?? Yazık ya birde en popüler arama motoru olacak. Harbiden teknolojinin olduğu noktadan utandım şimdi.
Saçma sapan işlerle uğraşcaklarına adam gibi bir arama motoru geliştirsinler. Bu ne ya :)
Google kullanan insanlara acıdım şimdi :)
Oha!
Google kullanmadığını anladım ben sana acıdım şimdi.

iyimisin sen?

MBTGROUP
14-05-2009, 17:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

http://www.google.com.tr/advanced_search?hl=tr Ya bu özellik yenimi ben daha önce çok gördüm ana sayfada gelişmiş arama <tercihler<dil araçları zaten yazıyorduHa?
Google'ın Gelişmiş Arama sayfasına gitmek için tıklayın. burda boş sayfa çıkıyorGülümseme

Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 14 Mayıs 2009 17:01
Thrystan
14-05-2009, 17:01   |  #8  
Yıllanmış Üye
155 mesaj
JeWoR
Oha!
Google kullanmadığını anladım ben sana acıdım şimdi.

iyimisin sen?

Tamam ikimizde birbirimize acımayalım olsun bitsin :P. İyimser takılalım. Evet Google kullanmıyorum. Ve bu durumdanda gayet mutluyum :)

Sonuçta googledan istenilen aramayı tam olarak yapamıyorum. Diğer arama motorları işimi daha çok görüyor.

Kapalı Hesap (79876)
15-05-2009, 19:46   |  #9  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj
pcword
http://www.google.com.tr/advanced_search?hl=tr Ya bu özellik yenimi ben daha önce çok gördüm ana sayfada gelişmiş arama <tercihler<dil araçları zaten yazıyorduHa?
Google'ın Gelişmiş Arama sayfasına gitmek için tıklayın. burda boş sayfa çıkıyorGülümseme
Yeni olan gelişmiş arama değil tarihe göre arama olayı.
Thrystan
Tamam ikimizde birbirimize acımayalım olsun bitsin :P. İyimser takılalım. Evet Google kullanmıyorum. Ve bu durumdanda gayet mutluyum :)
Sonuçta googledan istenilen aramayı tam olarak yapamıyorum. Diğer arama motorları işimi daha çok görüyor.
Söyle bakalım kullandığın arama motorunu dediğin kadar iyi ise kullanırız. At gözlüğü ile bakmayalım.