Google bu kez bütün bir ülkeye küstü!

CHIP Online
15-04-2009, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çıkartılan yeni bir internet yasası Google'ı küplere bindirdi, olan YouTube kullanıcılarına oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... ye-kustu_12116.html

Resimlerle: YouTube'u sevmeyen ülkeler

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz günlerde internet kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir yasayı yürürlüğe soktu. Kullanıcılar kadar site sahiplerini de ilgilendiren yasa ile artık site yöneticileri, sitelerinin içeriğine katkıda bulunan kullanıcıların tüm kimlik bilgilerini kaydetmek ve istendiği taktirde hükümet yetkilileri ile paylaşmak zorundalar. Sadece günlük 100 bin ve üzeri tekil ziyaretçiye hizmet veren siteler için geçerli olan uygulama YouTube'ı da kapsıyor.

Bu uygulama üzerine Google adına açıklama yapan Lucinda Barlow; "Biz ifade özgürlüğünden yanayız. Bize göre eğer kullanıcılar kimliğini açıklamak istemiyorsa, bu özgürlüğe sahip olmalılar" dedi. Bu açıklama ile yetinmeyen Google, YouTube'a Kore'li kullanıcıların dosya eklenmesi ve yorum yapmasını engelledi. Buna rağmen kullanıcılar eğer profillerinden yaşadıkları ülkeyi Kore yerine başka bir ülke olarak değiştirirlerse, video yükleme ve yorum yapmaya devam edebiliyorlar.

Tüm konu: Google bu kez bütün bir ülkeye küstü!

Resimlerle: YouTube'u sevmeyen ülkeler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Banned
15-04-2009, 16:51   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj

kereste ülkelerin hepsi böyle olur olmaz yasalar çıkartıyor...alayı koskoca birer m-l bunların başlarına koskoca birer meteor düşse de onlar da kurtulsa dünya da artık....mağara döneminde bile dünyada çok daha fazla demokrasi vardı ne oluyor bu dünyaya böyle bilmem ki...dünyayı şu an maymunlar yönetse eminim çok çok daha iyi biryer olurdu şu an...kore ister güneyi ister kuzeyi bir an önce ülke çıkış kablolarını kesip denize gömülsün birdaha da onlardan kimse haber alamasın kendi başlarını yesinler daha çoook küfür vardı ama işte kurallar falan var ben böyle adamlara ne kadar laf etsem azdır neymiş kimlik tutacakmışız oldu be bari internete gireni hapse atsınlar direk olsun bitsin...

MBTGROUP
15-04-2009, 17:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

"Bize göre eğer kullanıcılar kimliğini açıklamak istemiyorsa, bu özgürlüğe sahip olmalılar"Google burda haklı ,biz kullanıcılar sadece üstünkörü yaşadığımız ülkeyi belirtip ,başka bilgi veremeyebiliriz.Zorbalığın luzumu yok.Koca internette bilgilerimizi veripte başımıza işmi alalım.Güney Korede yaşamıyorum şükür.Ayrıca burda vatandaşlık numarası diye birşey var hükümetten yana bi korkum yok sabıkam yok.Bilgilerim zaten var.İnternette bilgilerimin luzumu yok.

Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 15 Nisan 2009 17:01
Selçuk İslamoğlu
15-04-2009, 17:39   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
pcword
Ayrıca burda vatandaşlık numarası diye birşey var hükümetten yana bi korkum yok sabıkam yok.Bilgilerim zaten var.İnternette bilgilerimin luzumu yok.
Malesef her türlü bilgin şu an internette. Hem de herkesin bilgisi. Hem de devlet eliyle, cep telefonları operatörleri eliyle, bilimum fatura ödediğin yerler eliyle, herkese dağıtılıyor / satılıyor. Hani derler ya, yedi ceddinin bilgileri , adres bilgileri herşeyi mevcut.

Seçimlerde, cep telefonuma gelen "Sevgili İzmir'li kardeşim" şeklinde Parti Reklamı ve sadece nüfus kütüğümün orada olması beni dehşete düşürdü.

O kadar güzel dağıtılıyor ki kişisel bilgiler...

Mehmet-
15-04-2009, 18:38   |  #5  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Katılıyorum.
Hele o forumların çoştuğu zamanda özellikle msn adresleri üzerine o kadar paylaşım söz konusuydu ki...

Kapalı Hesap (79876)
15-04-2009, 18:56   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj

Yaşadıkları ülkeyi belirtmezler olur biter.  Yasa zorla uygulanacak gibi gözükmüyor zaten.
Kim bilgilerini rahatça bir siteye emanet eder.

MBTGROUP
16-04-2009, 15:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Malesef her türlü bilgin şu an internette. Hem de herkesin bilgisi. Hem de devlet eliyle, cep telefonları operatörleri eliyle, bilimum fatura ödediğin yerler eliyle, herkese dağıtılıyor / satılıyor. Hani derler ya, yedi ceddinin bilgileri , adres bilgileri herşeyi mevcut.

Seçimlerde, cep telefonuma gelen "Sevgili İzmir'li kardeşim" şeklinde Parti Reklamı ve sadece nüfus kütüğümün orada olması beni dehşete düşürdü.

Ben girdiğim siteleri kastettim.Benim özel bilgilerimi bilmek zorunda değilller yani,girmediğim site beni ne bilcek ama girdiğim sitede bilgilerim olursa diğer site kullnıcıları girdiğim siteye girip özel bilgilerimi alırlar bu böle ağ gibi olur.Bilgiler dolanır durur.

Fattur
16-04-2009, 17:48   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Yerinde değerlendiriyorum..