Google, çocuk istismarcısını yakalattı!

CHIP Online
05-08-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın gelen kutularını "taraması" bu kez faydalı bir işe sebep oldu ve suçluyu yakalattı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... akalatti_48749.html

Google bu sefer teknolojinin nimetlerini, bir çocuğu kurtararak gözler önüne serdi. Business Insider'dan gelen bilgilere göre Google, Birleşik Devletler polisinin, Houston bölgesinde bir adamı tutuklamasına yardımcı oldu.


Bundan 20 yıl önce, bir çocuğa alelade cinsen istismarda bulunan bir şahıs, arkadaşına gönderdiği elektronik postalar üzerinden takip edilmiş ve Google bu şahsı polise bildirmiş. Google durum hakkında herhangi bir açıklamada bulunmuyorken, Houston polisinin yerel bir haber kanalı olan KHOU Channel 11'e yaptığı bir açıklamaya göre, şahsın arkadaşına gönderdiği fotoğraflar tutuklanması için yeterli suçu barındırıyor. Nitekim fotoğraflar henüz basına sunulmuş değil.


Google bundan bir süre önce hesap sahiplerinin "kabul" ettiği şartname içerisine, Gmail kullanıcılarının gelen kutularının güvenlik için taranacağı başlığını eklemişti. Özellikle daha rahat kullanım için ortaya çıkan bu madde sayesinde, gelen kutuları olabildiğince reklamlardan arındırıldı ama Google bir yandan da paylaşılan içerikler arasında spesifik olarak "çocuk istismarı" hakkında özel bir tarama işlemine başvurarak, bu suça ortak olanların peşine düştü.


Kayıp ve İstismara uğrayan Çocuklar Ulusal Merkezi ile omuz omuza çalışan Google, konu hakkında her türlü çabayı gösteriyor. Pek tabii Houston Polisi Google'ın yardımlardan çok müteşekkir ama firmanın Gmail üzerindeki bu rahat dolaşma ve izleme hakkı, kısa sürede son kullanıcıların kişisel hak ve özgürlüklerine bir saldırı olarak algılanabilecek gibi gözüküyor. Günlük elektronik postaların Google tarafından baştan aşağıya taranıyor olması yakın zamanda patlayacak bir bombanın fitili olabilir...     

Tüm Konu: Google, çocuk istismarcısını yakalattı!

Kaynak: www.chip.com.tr