Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

CHIP Online
03-11-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google artık bir internet devi: İşte o devin, kuruluşundan bu yana bizlere öğrettiği 8 şey...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... iz-8-sey_16167.html

Resimlerle: Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

İnternet devi Google, arama motoru olarak başladığı yolculuğuna artık Gmail, Google Docs, Google Translator gibi servisleriyle devam ediyor. Her saniye milyonlarca kişinin arama gerçekleştirdiği Google, bilindiği gibi 2006 yılında YouTube'u da satın alarak kullanıcı kitlesini daha da genişletmişti.

Google'ı yakında tanıyan Ken Auletta da Google'ın insanoğlu üzerinde bıraktığı derin ize kayıtsız kalmamış olacak ki, hazırladığı yeni kitabında Google'ın insanoğluna öğrettiklerini 8 maddede bir araya getirdi.

İşte Google'ın bize öğrettikleri...

Not: Makalemizin devamına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Tüm konu: Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

Resimlerle: Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'sız internet...

CapanQGLU
03-11-2009, 01:17   |  #2  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Google'sız bir internet düşünemiyorum valla...
Vazgeçilmezim, Opera'yı çalıştırdığımda o olmadan başlıyamıyorum :) İyi ki varsın Google...

Konusu açılmışken neden Google'yi tercih ettiğimide yazayım ;)
(blogumda yayınlamak için daha önceden yazmıştım).

- Hepinizin de bildiği gibi google arama motoru diğer arama motorlorundan daha iyi sonuçlar verir. Hatta kimi zaman şunu mu aramak isterdiniz diyerek bizleri şaşırtır. Peki bizler neden yahoo, altavista yada wikisearch varken devamlı google ı tercih ediyoruz?

- Bunun sebebi google'ın diğer sitelerden farklı olarak kullandığı pagerank sistemidir. Pagerank sistemi google'ın sitelerin sıralamalarını etkileyen bir sistemdir. Bu sistemde spam yada anahtar kelimeci zihniyete yer yoktur. Bunun yerine bizlere daha fazla yararlı olacak siteler üstte yer alır. Diğer arama motorlarıysa sitelerin sadece ziyaretçi sayılarını ele alır ve buna göre bir sıralama yapar.

İşte bu nedendir'ki GOOGLE en iyi arama motoru...

İyi geceler.

OSMAN BAĞÇEVAN
03-11-2009, 04:40   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

her zaman her yerde google :)

google siz ne yapıcaz bende düşünemiyorum..Bir not defteri ne bildiğimiz siteleri not ederdik artık :)

tugays77
04-11-2009, 22:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
227 mesaj

valla hemen bir tarayıcı yüklediğimde açılış sayfası yapıyorum :) google giderse hangi sayfayı yaparım acaba