Google'dan yeni eklenti

mcafee23 ayrılmıştır
19-06-2010, 02:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Son google ip krizi ile Google Analytics'i sanırım duymayan kalmamıştır.
İşte bu sorun dolayısıyla Türkiye içinde bu servisi kullanan sitelere girişte yavaşlık yaşanması sonucu Google,zaten çalışmasını Türkiye'de ki krizden önce yaptığı ancak kullanıma sunmadığı 18 Mayıs 2010 dosya tarihli yeni bir tarayıcı eklentisini BETA aşamasında apar topar tüm dünyada kullanıma sundu.
 
Bu adresten bu eklentiye ulaşabilirsiniz.
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=tr
Eklentiyi kullanınca google gizlilik politikası kapsamında web sitelerine istatistik tutma şansı vermemiş olacaksınız
Eklentiyi Kullanmak isteyen fakat indirirken betik problemi (tarayıcı da donma) ile karşılaşanlar Hosts dosyasına bu iki satırı eklesin,çünkü google krizi büyük ölçüde aşılmasına rağmen halen google servislerinin bazılarında erişim problemi var

209.85.229.99    dl.google.com
209.85.229.99    dl-ssl.google.com

Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi (BETA)
Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisini, Google Analytics'in veri toplama şekli konusunda web sitesi ziyaretçilerine daha fazla seçenek sunmak için geliştirdik. Bu eklenti, web sitesi ziyaretlerine ilişkin bilgilerin Google Analytics'e gönderilmemesi gerektiğini belirtmek üzere Google Analytics JavaScript (ga.js) ile iletişim kurar.
 
Kapsam dışında kalmak istiyorsanız, mevcut web tarayıcınıza uygun eklentiyi indirin ve yükleyin. Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi, Internet Explorer (sürüm 7 ve 8), Google Chrome (4.x ve üstü) ve Mozilla Firefox (3.5 ve üstü) ile birlikte kullanılabilir.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 19 Haziran 2010 13:12