Google e-kitabı ‘halka’ açıyor

Esc
07-05-2010, 03:20   |  #1  
Esc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
109 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Yaklaşık 12 milyon kitaptan oluşacak Google Editions internete bağlanabilen tüm bilgisayar ve akıllı telefonlarla çalışacak.
Servislerini hızla çeşitlendiren Google, yine çok iddialı bir adım atarak belirli cihazlara bağlı kalmadan indirilip okunabilecek Google Editions kitapçısını sonbahara kadar başlatıyor.

Google e-kitapları, Amazon ve Apple servislerinin aksine, tabletten netbooka, masaüstü bilgisayardan akıllı telefona, internet bağlantısı olan her cihaza indirebilecek. 12 milyondan fazla e-kitabın bulunacağı mağazanın, çeşitlilik açısından da rakiplerini bir hayli geride bırakması bekleniyor.


Google’ın portföyünde piyasada baskısı olan kitaplar bulunduğu gibi, baskısı çok önce tükenmiş, hatta elyazması olan kitapların kopyaları bile bulunacak.

Elektronik kitap piyasasının yüzde 90 payla hakimi durumundaki Amazon’dan alınan e-kitaplar, sadece firmaya ait Kindle e-okuyucusu ile indirilip okunabiliyor. Aynı şekilde Apple tarafından kurulan iBook Store da sadece iPad tablet bilgisayar ile uyumlu ürünler satıyor. Google’ın bu ‘kitapları serbestleştirici’ girişimiyle piyasayı kısa sürede ele geçirebileceği yorumları yapılıyor.

Amazon ve Apple’ın ‘tek satış kanallı’ sistemlerinin sürmesi halinde, beş altı yıllık süreçte Amazon’un payının yüzde 35’lere düşeceği, Google Editions’ın büyük ihtimalle Amazon’u geride bırakacağı, Apple’ın ise üçüncü oyuncu olarak piyasada yarışacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre hızla büyüyen e-kitap pazarı bu beş altı yıllık süre içinde içinde 2.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak.
Google Editions kitapları, firmanın sitesinden alınabileceği gibi, başka perakendeci site veya ‘satış konsolu’ kuracak kitapçılardan da alınabilecek. Google bu durumda gelirin büyük kısmının satıcıya bırakılacağını belirtiyor.

world_pc
08-05-2010, 21:29   |  #2  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Süper olacak ama Kitap sektörnü etkilemesin bu durum. Bence " Her yeni teknoloji bir mesleğin önü kesiyor, Her teknolojik gelişmenin önünü kesmediği aksine önünü açtığı tek bir meslek grubu var Oda BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ"

arfobey
16-05-2010, 00:00   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

çok güzel olur, ama kitap sektörü fena şekilde etkilenecektir tıpkı müzik sektörü gibi.

TnDnmz
16-05-2010, 00:04   |  #4  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

İyi güzelde bir elektronik kitap okuyucu 600 tl.Giderim onun yerine 300 tane orjinal kitap alırım.