Google: Her şey hızlı internet için!

CHIP Online
12-04-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'da yaptığınız aramaların sonuçları artık eskisi gibi olmayacak: İşte yavaş sitelerin kaderi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... net-icin_19399.html

Resimlerle: Birbirinden ilginç Google oyunları

Tüm internet trafiğinin büyük bir kısmı Google üzerinden yönleniyor. Durum böyle olunca internet sitelerinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması her site sahibi için büyük önem taşıyor. Google için büyük önem taşıyan konu ise daha hızlı bir internet. Bunun için ilk yöntem, kullanıcıların bağlantı hızlarını arttırmaları. Diğer ise internet sitelerinin hıza göre optimize edilmeleri. Google artık sitesini hızlı yüklenecek şekilde geliştiren site sahiplerini ödüllendirecek.

Ödül ise arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak olacak. Şimdilik Google tarafından bir proje olarak görülen bu kriter henüz yaygın olarak kullanılmıyor. Şu an için sadece Google.com üzerinden yapılan İngilizce aramalarda geçerli olan hız kriterinin ağırlığı da yüksek değil. Google'ın yaptığı açıklamaya göre site hızı, arama sonuçlarında ancak düşük bir oranda site sahiplerine avantaj sağlıyor. Üstelik henüz tüm aramaların ancak %1'lik bir kısmında bu kriter hesaba katılıyor.

Fakat hız konusunda ne kadar hassas olduğunu bildiğimiz Google'ın bu kriteri kısa sürede yaygınlaştırması da sürpriz olmaz.


Tüm konu: Google: Her şey hızlı internet için!

İzleyin: Google'dan HTML5'te Quake II şovu!

Resimlerle: Birbirinden ilginç Google oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce daha hızlı sitelerin, arama sonuçlarında daha üstte yer alması mantıklı mı?