Google'ı en iyi anlatan rakamlar…

CHIP Online
17-08-2008, 04:50   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google kurulduğunda kaç çalışanı vardı? Google'a her yıl kaç CV gönderiliyor? İşte rakamların dili.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... -rakamlar_8276.html

Resimlerle: Google'da çalışmak

İnternetin ve bilişim sektörünün en önemli şirketlerinden biri hiç kuşkusuz Google. 1998 Eylülünde küçük bir garajda kurulan Google'ın 10 yılda geldiği noktayı anlamak için rakamların diline başvurduk. İşte büyük internet devini en iyi anlatan rakamlar ve bu rakamların anlamları...   

4 Şirket 1998'de Kaliforniya'da bir garajda kurulduğunda toplam çalışan sayısı.

19,604 Google'ın şu anda sahip olduğu toplam çalışan sayısı.

70:30 Erkek çalışanların kadın çalışanlara oranı.

%60 Dünya çapında yapılan internet aramalarında Google'ın payı.

%86 Sadece İngiltere'de yapılan internet aramalarında Google'ın payı.

25,000 Google'ın ilk günlerinde indekslediği web sayfası sayısı. Bu rakam günümüzde milyarlarla ifade ediliyor.

157 milyar Dolar Google'ın şu anki pazar değeri.

%40 Online reklam pazarında Google'ın payı.

1 Google'ın çalışanlarına kendi özel projeleri için çalışmaları amacıyla haftada izin verdiği gün sayısı. Google News'ın böyle bir günde ortaya çıktığı biliniyor.

112 Google'ın konuştuğu dil sayısı; bunlardan biri de Türkçe...

1 milyon Her yıl Google'a gönderilen özgeçmiş sayısı.

Tüm konu: Google'ı en iyi anlatan rakamlar…

Resimlerle: Google'da çalışmak

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın 10 yılda büyük bir dev haline gelmesinin altında yatan nedenler...

eolos
17-08-2008, 10:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj

okuduklarım beni şaşıtmadı çünki google gercekten büyük oraya her sene 1 milyondan fazla cv yollanmasıda normal büyük şirket mesala ben okulu bitirince bende yollayacağım:)

hamann7725
18-08-2008, 03:11   |  #3  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

Hayır arkadaşlar yanlış yapıyoruz !
Biz Türkler tarihi boyunca hep kazık yemiş bi milletiz.Bunu kötü anlamda söylemiyorum.Bu google veya başka birşey herneyse bunun sahibi neden bir Türk olmasaydıki?
Bunun bi benzerini yapıp yükselmek gerekir.. tabi bunun içinde bi yerlerden başlamak gerekir.
Bugün sokakta gezerken kot pantolonlara bakın.İşte amerikalılar ve onların kültürü... İçimizdeler..!
Bugün süt çok faydalı bir içecekken neden kola içiyoruz? Akşam eve giderken bir şişe kola yerine kaç kişi bi şişe süt alıp gidiyor?
Bizi bizden çalıyor asimile ediyorlar ve biz buna istemeyerekte olsa göz yumuyor boyun eğiyoruz.
İsmi lazım değil çalıştığım yerde birçok kelime ingilizce geçiyor.Neymiş efendim JARGON kelimelermiş, iş terimleriymiş.o kelimelerin yüzde 99 u ingilizce.JARGON kelimesinin anlamı bile ingilizce... JARGON = İş Argosu (bkz. ingilizce sözlük)
Onların yerine ne kadar güzel türkçe kelimeler kullanılabilir.ha ben ingilizcesinide anlıyorum.Bugun çoğumuz istemesek dahi mecburiyetten ingilizce öğreniyoruz.
Biz bye bye değil hoşçakal, problem değil sorun demeliyiz.Türkün dili Türkçedir.Biz Türkçe konuşmalıyız...
Vel hasıl-ı kelam özümüzü yitirmeyip kendimize sahip çıkmalı başkalarına boyun eğmemeliyiz.......
Her fert kendi üzerine düşeni yaparsa bu sorun düzelir diyorum...

Teşekkür ediyorum.Saygılarımı sunuyorum.

Banned
18-08-2008, 04:58   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,098 mesaj

hamann7725 bi konu bu kadar saptırırlır herhalde.. yabancı bi şirkette çalışmak demek onlara boyun eğmek demek değildir.. sen aç bi tane kapış google ile senin şirketine 2 milyon cv gönderelim..