Google, IE9'u kandırıyor mu?

CHIP Online
21-02-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'tan Google'a çok sert suçlama: "Internet Explorer 9'u kandırıyorsunuz ve..."

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/google-ie9-u-kandiriyor-mu_32135.html

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

GÜNCELLEME: Google, Microsoft'un suçlamalarına resmi cevap yayınladı... Tıklayın...

Geçtiğimiz hafta Google'ın Apple Safari web tarayıcısında kullanıcıları izlemeye yönelik bir kod kullanmasının ortaya çıkmasının ardından Microsoft, Google'a yüklenmişti. Google ise yanlış anlaşıldığını söylemiş ve kodu devre dışı bırakmıştı. Ancak Microsoft, IE blog'unda yayınladığı bir yazıda Google'a tekrar, ancak bu sefer daha güçlü bir şekilde yüklendi.

Internet Explorer geliştirici blog web sitesinde yayınlanan gönderide Microsoft, Google'ın "IE'deki P3P gizlilik koruma özelliğini atlattığını" söylüyor ve ekliyor: "Google'ın kullandığı atlatma mekanizması farklı olsa da sonuç, Google'ın Apple'ın Safari web tarayıcısındaki gizlilik koruma özelliklerini atlatmasına benzerlik taşıyor."

Microsoft yöneticisi Dean Hachamovitch, durumu teknik açıdan şöyle açıklıyor: "...Google, P3P spesifikasyonundaki bir detaydan faydalanarak kullanıcının çerez tercihlerini atlatıyor. P3P spesifikasyonu, tarayıcılara belirtilmemiş tüm ilkeleri yok saymalarını bildirir. Google, tarayıcıya Google'ın çerezleri ve kullanıcı bilgilerini nasıl kullandığını bildiremeyen bir P3P ilkesi yolluyor. Google'ın P3P ilkesi, aslında P3P ilkesi olmayan bir ifade."

Yazıda IE9'un İzleme Koruması (tracking protection) özelliğinin Google'ın kodundan etkilenmediği de söyleniyor ve bir İzleme Koruması listesine abone olunması öneriliyor.

Bakalım Google, bu suçlamalara nasıl bir yanıt verecek.

Tüm konu: Google, IE9'u kandırıyor mu?

İzleyin: Tartışmalı bir IE9 videosu!

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bir firmanın gizlilik ayarlarını aşması için geçerli bir mazeret olabilir mi?

erkan1994
21-02-2012, 20:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

hayır kesinlikle geçerli bir mazeret falan olamaz olmamalı bu direk kullanıcı ilkesine de aykırıdır da zaten bunu yapsa yapsa google gibi emperylist kapitalist bir şirket yapar zaten hergün google'u kullanmayı da es geçmeyeceğim zaten ama bir nebze olsun google'ın da apple'ın da yaptıkları dünya için kabul edilemez bastır anoymous bence bu iki deve gününü göster de şöyle bir kendilerine gelsin dost anonymous düşman yasalar düşman emperylzim bakın emperylizm  diyorum emperylistler demiyorum arada dağlar kadar fark var anlayana.ama keşke anonymous gibi onlarca büyük internet devi olsa da şu kanun güçlerine de gerçek adaleti bir öğretse arkadaşım.

erkan1994
21-02-2012, 20:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

not:google ı nerdeyse her saniye kullanıyorum ama bu üstte yazdıklarımı ne dışarı koyar ne dışlar nede saf dışı bırakır hep doğru yu doğru yolda söylemeye dünya yada olsa bütün gezegenlere de olsa söylemeye devam edeceğim her ne kadar dünya pis ve yaşanılmaz bir hal alsa da bu nu böyle yapacağım.