Google'ın ilk sosyal ağ deneyimlerindendi...

CHIP Online
17-10-2011, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın inanılmaz büyük iddialarla hayata geçirdiği dev hizmeti de yolun sonuna geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... rindendi_29772.html

Resimlerle: En iyi 13 Google doodle'ı!

Şubat 2010'da Facebook ve Twitter'a rakip olması amacıyla kurulan Buzz, hiç bir zaman beklenen ilgiyi görmedi. Servisin ilk kurulduğu zamanlarda ortaya atılan gizlilik sorunları ise kullanıcıların Buzz'dan buz gibi soğumasına neden olmuştu.

Resmi Blog'unda konuyla ilgili açıklama yapan Google, birçok servisin yanında Buzz'ı da kapatacağını bildirdi. Kullanıcılar artık Buzz üzerinden yeni gönderi yapamayacaklar. Öte yandan Google Takeout ile var olan içeriği toplu halde indirebilecekler.

Buzz'ın yanında firma Code Search servisini de 15 Ocak 2012'de kapatacağını bildirdi. Servis kullanıcıların internet üzerinde açık kaynak kod aramasına izin veriyordu. Aynı gün içerisinde firmanın 2007 yılında satın aldığı ve kullanıcıların arkadaşlarına güncellemelerini göndermesini  sağlayan Jaiku servisinin de kapanışını göreceğiz. Yine iGoogle üzerinde yer alan bütün sosyal servisler de 15 Ocak'ta kapanacak. Firma Buzz gibi servislerden çok şey öğrendiğini, şimdi bu bilgisini Google+'a aktaracağını bildiriyor.

Tüm konu: Google'ın ilk sosyal ağ deneyimlerindendi...

Resimlerle: En iyi 13 Google doodle'ı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google+'ın akıbeti de Buzz gibi olur mu?

s0ft
17-10-2011, 12:05   |  #2  
s0ft avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Google+ herkese açık olmadığı süreçte çok daha fazla ilgi görüyordu. Herkes merak ediyor, davetiye arıyordu. Şimdi esamesi bile okunmuyor. Sanırım yine tutturamadılar.