Google'ın işletim sisteminden ne bekliyoruz?

CHIP Online
18-09-2009, 00:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın gizemli işletim sistemi Chrome OS'tan ne bekliyoruz? İşte Google'ın yapması gerekenler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... kliyoruz_14520.html

Resimlerle: Google'ın Chrome OS için yapması gerekenler

O her alanda adını duyurmayı başaran, dünyanın en büyük web portalı... Arama motoru olarak hayatına başlayan, ancak kendini bu alanda sınırlı tutmayan Google, hayata geçirdiği ve kullanıcılarına sunduğu binbir çeşit servis ve yazılımıyla da kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

Gmail'den Google Earth'e, Google Picasa'dan Chrome Web Browser'a kadar birçok popüler yazılım ve servisin mimarı olan Google, bunlar yetmezmiş gibi bir de yeni işletim sistemi Chrome'u kullanıcılarına duyurdu. Evet... Google, işletim sistemi pazarının lideri Microsoft'a karşı bir cephe daha açarak, yeni işletim sisteminin varlığını kullanıcılarına müjdeledi. Peki ama Google Chrome OS ismini taşıyacak olan bu yeni işletim sistemi, Windows, Mac OS X veya Linux'un neresinde kalacak ve kullanıcılara bu işletim sistemlerinden farklı olarak neler sunacak? Tüm bu soruların cevabına, bir önceki makalemizde fazlasıyla vermiştik.

Ancak kullanıcıların Chrome OS'tan ne gibi bir beklentisinin olduğuna değinmemiştik. Bu makalemizde, Chrome OS'tan beklediklerimizi, dört dörtlük bir Chrome OS'un nasıl meydana gelebileceğini, kullanıcıların bakış açısından makalemize yansıtmaya çalışacağız. Makalemizin devamına ulaşmak için galeri sayfalarımıza göz atabilirsiniz.

Tüm konu: Google'ın işletim sisteminden ne bekliyoruz?

Resimlerle: Google'ın Chrome OS için yapması gerekenler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin Chrome OS'tan beklentileriniz neler?

ufuk_35
18-09-2009, 00:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj

Google'a göre bir işletim sistemi sadece birkaç saniye içerisinde açılmalı ve bu Chrome OS ile mümkün olabilecek.
Güvenli, hızlı, stabil ve açık kaynak kodlu. Üstelik bedava olabilir.

Rüyalarım gerçek olacak.

Microsoft yap hesabını artık. Rekabetin kızışması en iyi sonucu olacak bunun.

Fattur
18-09-2009, 06:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Hız, hız ve gene hız... Direksiyon başında olmadığımız sürece hızın bize bir zararı olmaz. Özellikle işletim sistemlerinden en çok beklenilen fonksiyon, hızlı bir yapıda olmasıdır. Google'ın Chrome web tarayıcısını göz önüne aldığımızda, diğer web tarayıcılarına nazaran Chrome'un ne kadar hızlı ve kullanışlı olduğu kolayca anlaşılabilir. Peki Chrome OS, ne kadar hızlı olacak? Kullanıcıların rüyası olan "iki saniyede açılan işletim sistemi" gerçekleşebilecek mi? Zamanla hantallaşan Windows'a nazaran Chrome, hep yeni, stabil ve hızlı kalmayı başarabilecek mi?
Böyle birşeyin gerçekten olabileceğine inanmıyorum ben.En azından bir noktadan sonra HDD dolar ve pc gene yavaşlar :P

Tüm donanımları desteklemesi Kullanıcıların bir işletim sisteminden en büyük beklentilerinden birisi de işletim sistemlerinin kullanıcılarının bilgisayar donanımlarıyla tam uyumlu bir şekilde çalışabilmesi. Linux Kernel'i kullanacak olan Chrome OS, Bluetooth cihazları da dahil birçok donanımı bakalım tam anlamıyla destekleyebilecek mi?
Aslında tam tersi olması lazım da Gene de Google ın driver için bir baskı yapması lazım.Yoksa adamlar durduk yere neden masrafa gireyim diye düşünüyor...

Chrome OS'un bugün kullanılmakta olan tüm Linux sürümlerinde kullanılmakta olan Linux uygulamalarını desteklemesi...
Mantıken zaten bunun olması gerekiyor...

Tartışıyoruz: Sizin Chrome OS'tan beklentileriniz neler?
Aslında tam olarak tarihin tozlu raflarında başarısız projelerinden biri olarak kalacağını düşünüyorum...

Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 12:36   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bedava olması ve kullanımının en az Windows kadar son kullanıcıya hitap etmesi.
Gizliliğe şimdiki servislerinde verdiğinden daha fazla önem vermesi

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 18 Eylül 2009 12:42
TuncaBozkurt
18-09-2009, 12:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Önceden iddia edildiği gibi "virüssüz" olması. Büyük bir iddia. Ama söyledilerse yapmalılar bence. Tamamen virüssüz bir işletim sistemine ne kadar yakın olursa o kadar iyi.