Google'ın Nexus One'dan öğrendikleri!

CHIP Online
24-07-2010, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın cep telefonu Nexus One tarihe karıştı, ama alınan dersler Google'ın aklına kazındı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... ndikleri_21438.html


Resimlerle: Google Nexus One: En güncel resimler

Nexus One'ın en önemli özelliği, direkt Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google'ın isteklerine uygun bir donanıma sahip olmasıydı. Ancak üretici HTC, Nexus One'dan çok daha gelişmiş cep telefonları üretince bu ürün gölgede kaldı.

İnternet üzerinden direkt satış modeli büyük ilgi çekti. Aracıyı ortadan kaldıran bu sistem ile daha ekonomik cepler dönemi başlayabilirdi. Ancak reklam ve tanıtım bu yüzden yetersiz kaldı, aracıların pazarlaması olmadan satışlar düştü.

Fakat şüphesiz en büyük sebep, Amerika'nın en zayıf servis sağlayıcısı T-Mobile'ın seçilmiş olmasıydı. Hat özgürlüğü olsaydı ya da daha kaliteli görüşme hizmetleri sağlansaydı işler bu kadar kötü gitmeyebilirdi. Üstelik Google, bir donanım firması değildi ve satış sonrası destekte müşterinin kafası karıştı. İşte bütün bunlar Google'a önemli dersler oldu.

Tüm konu: Google'ın Nexus One'dan öğrendikleri!

İzleyin: Google'ın cebi iş başında!

Resimlerle: Google Nexus One: En güncel resimler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google tekrar denemeli mi?

hamann7725
24-07-2010, 13:12   |  #2  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

İlk çıktığı günden beri takip ettim mükemmel bir cihaz ama Android stabil bir işletim sistemi değil.Öte yandan hakkını yememek lazım çok güzel özellikleri var ama dediğim gibi işlemci ve ram ne kadar çok olursa olsun dar boğazlarda cihaz kesin tıkanıyor.iPhonedaki gibi bir işletim sistemi olsa süper olur yani hız olarak.Windows işletim sistemini zaten hiç sormayın bir tıkandımı Allah muhafaza... Android geliştirilirse çok süper olur.....<

ongun.kanat
24-07-2010, 16:47   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Google tekrar deneyecekse mutlaka iyi reklam yapmalı..Android gerçekten büyük bir başarı yakaladı ve yükseliyor @[url=../kisisel/54273/]hamann7725[/url] Androidin stabil olmadığı konusundaki düşüncenize katılmıyorum.Eğer stabil olmasaydı bu kadar yükselmez ya da ilerlemezdi. iOS ise hem bazı şeylere geç kalmış ve sorunları olan bir işletim sistemi.