Google'ın son marifeti alkışı hakediyor...

CHIP Online
02-01-2011, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google sonunda bunu da yapıyor: Dünyaca ünlü bir starın da desteğiyle yürütülen proje burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... akediyor_24419.html

Resimlerle: Google Earth'ün gözüyle Türk Stadyumları

Harvard İnsani Yardım Kuruluşu ve Birleşmiş Milletler'in yürüttüğü ve Google'ın destek verdiği, Uydu Gözcüsü Projesi'ne (Satellite Sentinel Project) ünlü aktör George Clooney de katıldı. Proje, Ocak ayında Sudan'ın, Kuzey ve Güney Sudan olarak bölünüp bölünmeyeceğinin oylandığı referandum öncesi gerçekleşen şiddet eylemlerini ve insan hakları ihlallerini tespit etmeyi amaçlıyor.

George Clooney ve ekibinin amaçları, Sudan'ın yeni bir iç savaşa girmeyeceğinden emin olmak. Bazı şiddet bölgelerinin şimdiden oluştuğu belirtilirken, olaya karışan savaş tüccarlarının izlendiklerini ve herhangi bir soykırım girişimine göz yumulmayacağını bilmeleri isteniyor.

Clooney'in Sudan'a ilgisi ise yeni değil. 2007 yılında yapılan belgesel film Darfur Now'un yapımcılığını, aktör Don Cheadle ile paylaşmıştı. O günden beri de savaş halindeki ülkeye ilgisi devam ediyor.

George Clooney'in ve kurucusu olduğu Not On Our Watch adlı soykırımı engellemeyi amaçlayan derneğin bu işbirliği örgütüne katılması, birliğe yıldız bir oyuncunun gücünü de katmış oldu.

Tüm konu: Google'ın son marifeti alkışı hakediyor...

İzleyin: Google Earth 6 yayınlandı!

Resimlerle: Google Earth'ün gözüyle Türk Stadyumları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Projenin etkili olacağını düşünüyor musunuz?