Google'ın tarayıcısı Chrome uçmaya hazır!

CHIP Online
08-12-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın tarayıcısı Chrome her geçen gün gelişiyor: İşte Chrome'u "uçuracak" son yenilik...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... ya-hazir_16886.html

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Hatırlayacağınız gibi sizlere Google'ın merakla beklenen Chrome eklentileri konusunda attığı önemli adımı aktarmıştık. Hatta bazı önemli eklentileri bile tanıtma imkanımız oldu. Nihayet Google gerekli tüm hazırlıkları tamamladı ve eklentiler için geri sayım başladı.

Google bu konuda resmi bir tarih açıklamadı ama Chrome eklenti galerisinin içinde bulunduğumuz birkaç gün içerisinde resmi olarak açılacağı tahmin ediliyor. Ama bildiğiniz gibi şu sıralarda Google'a ait olmayan farklı sitelerde bazı Chrome eklentileri gün ışığına çıkmış durumda.

Bu site açıldıktan sonra Google tarafından resmi olarak onaylanmış eklentilere de kavuşmuş olacağız. Büyük ihtimalle Chrome temaları için hazırlanan siteye benzer bir yapıya sahip olan eklenti galerisi sayesinde Google, tarayıcı pazarındaki payını yükseltebilmeyi umuyor.

Tüm konu: Google'ın tarayıcısı Chrome uçmaya hazır!

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce eklenti desteği Chrome'un pazar payını ne ölçüde etkiler?

yalcinkurt
08-12-2009, 13:35   |  #2  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj

İstediği kadar eklenti çıkartsın Google, Chrome'da beklediği zaferi yakalayamayacak. Mozilla Firefox'un yükselişi, IE'nun düşüşü devam edecek. Chrome'u Opera geride bırakır. Sonraki sıra için Chrome ile Safari mücadele edeceklerdir diye düşünüyorum.

brnonat
08-12-2009, 17:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
223 mesaj

Bence az da olsa yükseltebilir, çoğu insan Firefox'taki gibi tarayıcısını kişiselleştirmek ister.

posicor
08-12-2009, 18:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Yükselir tabi de çok geç kaldı bence, keşke bu tür temel ihtiyaçları gidermek için 4. versiyonu beklemeselerdi.Bir firefox'cu olarak samimi söylüyorum, 1. ve 2. versiyonlarına şans verdim ama hem eklentisiz hem de rss'siz o kadar güdük kaldı ki bir daha yüklemedim.Firefox iyi işte, hem weave eklentisiyle cep telefonuyla bile senkronize çalışıyor, yani tüm şifrelerinizi, bookmarklarınızı vesairenizi kullandığınız bütün bilgisayarlarda ve cep telefonunuzun browserında senkronize ettiği gibi açık tabları bile taşıyabiliyorsunuz.Yani işten eve giderken açtığınız sayfalara önce cep telefonunuzdan sonra da evdeki bilgisayarından devam edebiliyorsunuz.E ben niye geçeyim ki chrome'a mhrome'a :)

Burak Torun
08-12-2009, 18:42   |  #5  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Bu eklentiler Chrome'u hantallaştırırsa hiç olmasın daha iyi.