Google, kendi sitelerini üste mi taşıyor?

CHIP Online
24-11-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın unuttuğu küçük bir ayrıntı, bakın nasıl bir suçlama ile karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... -tasiyor_23688.html

Resimlerle: Google'la ilgili 8 komik web sitesi!

Harvard Ticaret Okulu'nda yardımcı profesör olarak görevini yapan Ben Edelman, Google'ın kendi hizmetleriyle ilgili kelimeler içeren arama sonuçlarında önemli çelişkiler taşıdığını iddia etti.

Google'ın arama sonuçları, arama teriminden sonra bir virgül eklendiğinde küçük farklılıklar gösterebiliyor. Fakat Edelman'ın blog'unda yazdıklarına göre "bazı aramalarda bir virgülün eklenmesi büyük değişikliklere yol açıyor".

Örneğin Google'ın İngilizce sürümünde "CSCO" (Cisco Sistemleri'nin hisse senedi sembolü) şeklinde yapılan bir arama, sonuçlarda Google'ın kendi finans sayfasını en üste getiriyor. Edelman'ın trafik sıralaması yapan ComScore'dan aldığı bilgilere göre ise Yahoo'nun Finans sitesi, Google'ınkinden daha çok ziyaret ediliyor.

Tüm konu: Google, kendi sitelerini üste mi taşıyor?

İzleyin: Google ile sesli arama

Resimlerle: Google'la ilgili 8 komik web sitesi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google bunu yapmakta sizce haklı mı?

uGuR.uK
24-11-2010, 19:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

olabilir, ücretsiz bir sistem en nihayetinde... google'a para verip bizzat reklamını koyduranların sayfaları gayet belirgin ve ötekilerden ayrı şekilde gösteriliyor zaten, geri kalan rastgele index içinden sonuçlarda kendi sayfalarına ayrımcılık yapması pekte haksız değil, en nihayetinde o farklı hizmetlerden de reklam gelirleri oluyor google'ın :))

Fattur
24-11-2010, 19:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

hem haklı hem haksız. Arama sonuçlarına müdahele etmiyorum diyor ve ediyor ki bu 2 yüzlülük olur bu yüzden haksız. Ama eğer öyle demeseydi haklı olurdu..

mcafee23 ayrılmıştır
24-11-2010, 19:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Bu durum normal değil mi sizce?
İki dükkanınız var biri oyuncak diğeri kırtasiye ürünleri satıyor.
Birgün oyuncakçınıza biri gelse ve kırtasiye sorsa başkasına mı gönderirsiniz?
ÖNCE
iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırın

kyotoprotokolü
24-11-2010, 20:05   |  #5  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Kim olsa heralde aynısını yapardı. Osmanlı döneminde internet olsa ve Google gibi bir site osmanlıların olsa böyle olmazdı. Sanırım.
Şu hikayeyi çoğumuz biliriz.

Fatih istanbulu fethetmeden önce normal bir kıyafet giyip halktan biri imiş gibi davranıp bir bakkala girmiş;
Demiş ki "Bal alayım"

Bakkkal balı vermiş. Sonra Fatih bir şey daha istemiş.

Bakkal: "Ben siftahı yaptım. Yandaki bakkala git orası daha siftah yapmadı. Onu da oradan al."
Sonra Fatih gitmiş o bakkala. İstediğini almış. Daha sonra ondan baş ka bir şey daha istemiş.

Adam: "Ben siftahımı yaptım aşağıdakine git o daha siftah yapmadı" demiş.

Eğer bu zamanda olsa idi internet ve Google Osmanlıların olsa idi heralde. Google İlk yazıştan sonra
Bu siteye daha önce de girdiniz. Diğer siteler siftah yapmadı. Onlarıda deneyebilirsiniz:

Diye bir yazı çıkabilirdi.:D

frozen
24-11-2010, 22:26   |  #6  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Bazı yorumları çok komik buluyorum. Özellikle görüşlerin tutumlu olmadığı zaman.
Misal;
IE-MS, Apple-iTunes, gibi diretmeler nasıl ki iğrençse, bu durumda en az onlar hatta daha fazlası kadar iğrenç. Nitekim Google'ın internet trafiğinin neredeyse tamamnını yönettiğini düşünürsek - ne işletim sistemlerinin eriştiği kitle, ne de yazılımların eriştiği kitle asla ve asla bu güce yaklaşamaz.

Eğer google'ın yaptığı hak ise, Windows üzerinde google'a girmeyi engellemeli ya da güçleştirmeli. Apple'da? Firefox kendi arama motorunu yapmalı ve google'ı yasaklamalı gibi örnekler çoğaltılabilir. Hakları değil mi?

Bazı firmalara neden "müşterisini diğer dükkanlara yönlendirmiyor" diye söverken, burada haklı bulmak gülünç bence :)

Haberin altındaki yorumları okudumda. Onlar daha bir komik aslında.

Fattur
24-11-2010, 23:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Ayrıca MS IE yi windows'a koyunca olay oluyor bu olay olmuyor. Hani nerede adalet?