Google, korsan içeriğe destekle suçlanıyor!

CHIP Online
27-12-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google korsana destek mi oluyor? İşte internet devi hakkında şok iddialar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... claniyor_24288.html

Resimlerle: Google'la ilgili 8 komik web sitesi!

İngiltere müzik sektörünün ticari birliği olan BPI, Google'a karşı bazı suçlamalarla geldi. BPI'a göre Google, korsan içeriğin yayılmasından en az paylaşım ağları kadar sorumlu. Müzik endüstrisi, Google'dan arama sonuçlarını "yasal" kaynaklarla sınırlandırmasını talep ediyor.

Bugün Google'da müzik araması yapanlar, sonuçların en tepesinde genellikle BitTorrent ve paylaşım ağlarının sonuçlarını görebilecektir. BPI'a göre bu durum, birçok kişinin korsan içerik kullanmasının en büyük sebebi.

Google'a karşı iddialarını kanıtlamak için test aramaları yapan BPI, arama sonuçlarının en tepesini büyük oranda yasadışı içeriğin oluşturduğunu belirledi. 20 şarkıcının ve albümünün ismini sonuna "mp3" ekleyerek aratan BPI, ilk 20 sonuçtan 17'sinin yasadışı kaynaklara yönlendirdiğini tespit etti.

Arama sonuçları ise müzik endüstrinin dikkatini çeken tek sorun değil. Buna ek olarak yazdığınız aramaya ilişkin, otomatik öneri özelliğine de dikkat çekiliyor. Bu eleştiriye göre, Google'ın otomatik önerileri kullanıcıları doğrudan yasadışı içeriğe yönlendirebiliyor.

Tüm konu: Google, korsan içeriğe destekle suçlanıyor!

İzleyin: Google Maps'da devrim!

Resimlerle: Google'la ilgili 8 komik web sitesi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'a gelen sansür talebi hakkında ne düşünüyorsunuz?

alpbilgekagan
28-12-2010, 05:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Bence cok sacma bir dusunce. Google gercekten cok iyi tarama yapip cok iyi sonuclar veriyor. Google olmasaydi cok sey eksik kalirdi. Sagol Google...