Google koşuyor, diğerleri bakıyor...

CHIP Online
21-04-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google yoluna tam gaz devam ediyor: Yapılan son araştırmanın ortaya koyduğu rakamlar burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... -bakiyor_12180.html

Resimlerle: Google ve hizmetlerine 10 alternatif

İnternet kullanıcılarının arama alışkanlıklarını ölçen comScore firmasının yayınladığı son rapora göre Google, ABD'deki üstünlüğünü her geçen gün daha da artırıyor. Google'ın en büyük rakibi olarak kabul edilen Yahoo ise kan kaybetmeye devam ediyor.

Mart ayını kapsayan araştırmaya göre, ABD'li kullanıcılar ay boyunca tüm arama motorlarında günde ortalama 468 milyon arama gerçekleştirdiler. Şubat ayında ise günde gerçekleştirilen ortalama arama adedi 462,3 olarak tespit edilmişti. Ortalamaların dışında ay boyunca toplam yapılan aramalarda da Mart'ta Şubat'a göre %9'luk bir artış gözlendi. Fakat Mart ayının, bir önceki ay olan Şubat'tan 3 gün daha uzun olması bu artışın kaynağı olarak gösterildi.

Mart ayında ABD'de yapılan toplam 14,3 milyar aramanın %63,7'si Google üzerinden gerçekleştirildi. Böylece Şubat ayına göre kullanım oranı %0,4 artan Google, zirvedeki yerini pekiştirdi. Google'ın en büyük rakibi olarak kabul edilen Yahoo ise %0,1 puan kaybederek %20,5 arama oranına ulaştı. Microsoft üzerinden arama yapanların oranı ise Mart ayında %0,1 artarak toplamda %8,3'e yükseldi.

Tüm konu: Google koşuyor, diğerleri bakıyor...

Resimlerle: Google ve hizmetlerine 10 alternatif

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Google'ı endişelendirecek bir rakip çıkabilir mi?

Banned
21-04-2009, 18:25   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

eğer google'ın en büyük rakibi bitik yahoo ise google zaten tartışmasız birincidir ama rakip çıkması olayı ayrı fakat o da olacak iş değil gibi neden derseniz google asla durmuyor her yeni ve parlak fikri bünyesine katıyor bu da zaten ancak parlak fikirlerle karşısına çıkabilecek olası bir rakibi imkansıza yakın kılıyor...ama bunu tekel değil de iyi olarak değerlendiriyorum çünkü google zamanında Edison'un yaptığını yapıp sayısız buluşun önünü açıyor..Edison'da sayısız buluşu varken(evet ampül sadece basit bir tanesi) bir sürü parlak fikirli asistan ile beraber daha da fazlasını yaptı ne nimetlerini bugün bile kullanıyoruz...yani "go google gooooo..."...