Google, kullanıcıların gözünün içine bakıyor!

CHIP Online
10-02-2009, 21:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, kullanıcıların sayfa inceleme alışkanlıklarını öğrenmek için gözlerine bakıyor. Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... -bakiyor_10875.html

Resimlerle: Google ve hizmetlerine 10 alternatif

Bir internet sayfasını açtığınızda ilk olarak sayfanın hangi bölümüne baktığınızı hiç düşündünüz mü? Google işte bunu merak ediyor. Ve geliştirilmiş özel bir yazılım sayesinde, kullanıcıların Google sayfalarında ve arama sonuçlarında nerelere, hangi sırayla baktıklarını, nasıl bir hızla sayfalarını taradıklarını ve bakışlarının yoğunlaştığı yerleri tespit ediyor. Denekler üzerinde yapılan araştırmalar bilimsel olmayan tahminleri doğrulması açısından da önemli sonuçlar ortaya koyuyor.

Kullanıcının göz hareketlerini takip eden özel bir kamera ve bunu inceleyen özel bir yazılım sayesinde Google, tahmin edildiği gibi arama sonuçlarındaki ilk üç sıranın en önemlileri olduğunu ve geri kalanların tıklanma ihtimalinin çok düştüğünü ortaya koydu. Araştırmanın diğer bir sonucu ise, Google'ın yakın zamanda başlattığı, metin aramalarında resim sonuçlarının da görüntülenmesi özelliğinin, iddia edildiği gibi kullanıcıların dikkatini dağıtıp rahatsız etmediğini göstermiş olması.

Tüm konu: Google, kullanıcıların gözünün içine bakıyor!

Resimlerle: Google ve hizmetlerine 10 alternatif

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu tip araştırmalar sitelerin başarısını arttırmaya yarayacak veriler sağlayabilir mi?

Fattur
10-02-2009, 21:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bu benim için pek doğru değil.Ben tüm sonuçları inceliyorum.Tabiiki ilk olarak oraları inceleyecek.Sondan mı başlayacaktı okumaya adam?Bunlarda şaşırmışmıdır nedir..

Banned
10-02-2009, 23:00   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

adamlar uyumuyor geliştiriyor ya...diğerleri oldukları yerde sayıyor yıllardır google ise her gün ayrı bir yenilik ayrı bir yenilik...birisi bana yarın terminator yapacaklar dese kesin google yapar bunu diyeceğim artık...ayakta alkışlamak istiyorum kendilerini gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum...
bu arada hemen belirteyim bunun chipteki haberinin korkunç başlığı üzerine(google gözünüzün peşinde başlığı) şöyle bir yorum yaptım acaba editör yayınlayabilecek mi:
google düşmanısın editör ama bu kadar da belli etme ya...o ne biçim başlık öyle google gözünüzün peşinde diye...korku filmi sanki..
not: nerde editörde o özgünlük..hala ekleyememiş yorumu...

Son Düzenleme: wakefield ~ 11 Şubat 2009 19:13