Arkadaşlar benim galaxy gio telefonum var Android markette ücretli uygulamalar gözükmüyor, önceden gözüküyodu ve uygulamayı açıyordum satın al diyordum ardından öğe bulunamadı diyordu. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
ücretli uygulamalar daha güzel o yüzden istiyorum.
Google play store den ücretli uygulama inmiyor.
Merhabalar :) Yanıt vermeme olayı bilgisi olmamak veya gözden kaçmayla alakalı. Ben de açtığım sayılı konuya pek yanıt alabilmiş sayılmam ;)
Yine de yapmışsınız ama hatırlatayım. Market'in ücretli kısmı ülkemize normalde kapalı çoğu hat üzerinden. Dönem dönem açılıyor ama sanıyorum ve bazı uygulamalar da satın alma olarak tüm ülkeleri seçtiklerinden açık gözükebiliyor kapalı olsa da. Benim telefonumda da ara sıra görüyorum satın alma kısmını, çoğu kez de direkt telefondan alım yapılamıyor (bu öğe ülkenizde kullanılamaz uyarısı).
Basit bir yolu var aslında. Hem telefonla yapmaktan çok daha pratik ve güvenli. Alttaki adrese girip bilgisayardan gerçekleştirin satın alma işlemini. Program telefonunuza gönderilsin otomatik :
Ya da özellikle root yetkisiyle gelen özel romlar'a yüklenip kullanılabilen market unlocker ile bağlı bulunulan ülkeyi değiştirmek de bir yöntem (henüz yeni google play ile tam çalışamıyor ama yeni sürümü ya çıkmış ya da çok yakında çıkacaktır uygulamanın). Böylece üstteki uyarıyı da almayacaksınız.
Bir de şahsen şöyle bir yöntem kullanmaktayım ben yasallığı tartışma konusu olsa da. Özellikle ücretsiz sürümü olmayan programlarda, önce mobilism tarzı sitelerden tam sürümünü indiriyorum deneme maksadıyla. Android'de cracklı şeyler zaten bir sonraki sürümde genelde çalışmadıkları için, uygulamadan memnun kalmışsam o şekilde satın alıyorum daha sonrasında. Dediğim gibi yasallık tartışılır belki ama neticede satın alacağım birşeyi, adam akıllı ülkemizde satmayı beceremeyen market kurumundan bir nebze olsun bilinçli tüketim yapabiliyorum, tavsiye de ederim. Görmeden para vermeyin zira ;)