Merhaba arkadaşlar..
Google'da geçmişte yaptığımız aramaları nasıl siliyorduk?Bir program vardı bunları silen adı aklıma gelmiyor..
(Search bölümünde geçmiş aramalar)
Biliyorsanız Download adresini yazabilir misiniz?
Teşekkür ediyorum şimdiden..
Merhaba arkadaşlar..
Google'da geçmişte yaptığımız aramaları nasıl siliyorduk?Bir program vardı bunları silen adı aklıma gelmiyor..
(Search bölümünde geçmiş aramalar)
Biliyorsanız Download adresini yazabilir misiniz?
Teşekkür ediyorum şimdiden..
Arkadaşım google'daki textbox (aranacak isimleri girdiğimiz yer) boş iken bir kaç kez tıkla, geçmiş aramalar hemen altında belirecektir. ilkinin üzerine gel ve Delete tuşuna basılı tut, hepsi silinecektir. Tabi Geçmiş klasöründe adres olarak tutulmaya devam eder.
ie deysen, araçlar, internet seçenekleri, ilk sayfadan tanımlama bilgisi sil olması lazımdı veya geçmisi sil de olabilr. firefoxdan options dan privacy den olcaktı galiba oradaki clear all buttonuna basıtnmı gidio
Tamam arkadaşlar çok teşekkürler hallettim..
yas arkadaşın dediğine katılıyorum. çok doğru söylüyor.
Yalnız doomwave arkadaşımızın dediği yol olmaz bilginize o text içindeki hatırlatmlara müdahale etmez...
Dediğim gibi her arama, bir internet adresi olarak tutulmaya devam eder.
Araçlar > İnternet Seçenekleri > Geçmişi Sil butonu ile geçmişi silebilirsiniz ama adresler hala oradadır. (Çok gizemli oldu di mi ) tüm suçlu index.dat dosyası. Girilen her adresi içinde kaydeder. Çözüm bu dosyayı silmek ama tabi kullanımda olduğu için silemezsiniz. 2 yoldan silinebilir bu dosya:
1) Hatırlamıyorum
2) Hatırlamıyorum.
Yukarıda hatırlamadığımı söylediğim yollardan biriyle dosyayı sildikten sonra bilgisayar yeniden başlatılır, windows bakar ki index.dat piyasada yok, yenisini oluşturur. Tam bu noktada hiçbir siteye girmeden, yani index.dat boş iken bu dosyaya sağ tıklayıp özellikler sekmesinden "Salt Okunur" yapın. Böylece siz ne kadar site dolaşsanızda index.dat'a yazılamayacaktır.
Not: Bir iki dergi karıştırdıktan sonra hatırlamadığım yolları yazarım ya da hatırlayan bir arkadaş yazsın. ya da ingilizcesi olanlar http://www.acesoft.net/delete_index.dat_files.htm adresini kullanabilir.
Teşekkürler yas.Bu sayfada download programı var.Tracks Eraser Pro bu siliyor..
Rica ederim arkadaşım. Bahsettiğim yollardan birincisi 3. parti yazılım kullanaraktı. Tracks Eraser Pro, işini görüyorsa problem yok. Ben şimdi program kullanmadan nasıl silinir onu anlatayım.
Tüm dosya ve klasörleri arayarak tüm index.dat'ları bulun ve bunları tek tek silin. Silinemeyenlerin ise adreslerini (path) not edin. CTRL + ALT + DEL ile Görev Yöneticisini çalıştırın ve "İşlemler" sekmesinden EXPLORER.EXE'yi sonlandırın. Böylece başlat çubuğu dahil herşey gidecek yalnızca Görev Yöneticisi ekranda kalacak. Görev Yöneticisinde "Uygulamalar" sekmesinden "Yeni Görev" butonuna tıklayın ve gelen pencereye "cmd" yazarak komut satırını açın. Buraya silinemeyen index.dat'ların adreslerini ve bu adreslerin sonuna da "del index.dat" komutunu yazarak kalan "index.dat" ları silin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden index.dat'ları aratarak hepsini salt okunur yapın. Geçmiş olsun.
Not: PC World Ocak 2005 sayısından (birebir olmasa da) alıntıdır.