Google sonuçları davalık oldu

CHIP Online
20-07-2009, 13:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet devine öncekilere hiç benzemeyen, garip bir dava açıldı. Peki ama davanın nedeni neydi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... lik-oldu_14070.html

Resimlerle: Google'a alternatif özel arama motorları

İnternet arama motoru Google'a açılmak istenen bir dava, usul yönünden incelendikten sonra kabul edilmedi. Ancak hem davanın konusu çok ilginç, hem de hakimin yorumu.

İngiltere, Londra'da eğitim hizmetleri sununan bir şirket, hakkında yapılan Google aramalarında çıkan sonuçlar için Google'ı sorumlu tutarak bir dava açmak istedi. Çünkü çıkan arama sonuçlarında firma için "Direkt dolandırıcı" şeklindeki yorumlar üst sıralarda çıkıyor ve firmaya göre kullanıcıları yanıltıyor.

Açılmak istenen dava usül yönünden reddedildi. Çünkü Google'ın İngiltere ayağı, Google'ın arama teknolojisi üzerinde hiçbir kontrol ve bilgiye sahip değil. Hakim bu dava açılmak istenirse Amerika'da açılmasının uygun olacağını belirtti. Ayrıca bir davanın açılması için  kazanılabilir olması gerekiyor. Peki hakimi eğitim firmasının davayı usülen kazanamayacağına ikna eden sebep neydi?

Tüm konu: Google sonuçları davalık oldu

İzleyin: Google interneti hızlandıracak!

Resimlerle: Google'a alternatif özel arama motorları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google arama sonuçlarının içeriğinden sorumlu mu?

Ciim
20-07-2009, 13:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Tartışıyoruz: Google arama sonuçlarının içeriğinden sorumlu mu?

Bence değil çünkü sonuçta adı geçen kelimeleri arıyor.. dolandırıcılığı iddia eden siteleri göstermesi normal, burda aramayı yapanın yazıları okuyarak dolandırıcımı değilmi kararını vermesi lazım okumadan değil dolayısıyla bence Google dan para koparma davası ve gereksiz

TuncaBozkurt
21-07-2009, 17:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Hiç kimseye dava açmaya hakkı yok o şirketin. Hele Google'a asla. Herkesin eleştirmeye hakkı var. Hakaret içeriyorsa o sitenin yöneticileriyle irtibata geçilir, ilgili içerik kaldırtılır. Ama madem bu kadar çok kötü sonuç var, çok da iyi değildir bence o şirket.