Merhaba Arkadaşlar,
Bilgisayara "bandoo" diye bir eklenti eklendi.Açılış sayfası olarak Google açıyorum,ikinci sekmeyi tıkladığımda "searchqu" diye bir arama motoru çıkıyor.Virüs taramalarla ve kayıt defterinden tek tek silerek çok uğraştım,ama eklentilerde gene "bandoo" gözüküyor. "Searchqu" olayını kaldırdım ama google'ın diğer sorunu duruyor. O sorun da şu: Normal olarak google da arama yapıyorum,diyelim 2 veya 3.... sayfalarda bir linke tıkladım. Tekrar geri döndüğümde,linke tıkladığım sayfaya değil 1.arama sayfasına dönüyor.
Bunun çözümünü bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.
Bu arada, sistemimde "google chrome" de kurulu. Baktım onunda açılış sayfa ayarını "searchqu.com" olarak ele geçirmiş. Ama,"chrome" den google'a girince explorer'deki gibi başsayfaya atma sorunu olmuyor.
Google sorunu
denetim masası-ağ ve internet-internet seçenekleri-giriş sayfanızı değiştirin oraya www.igoogle.com yazıcaksın eğer yazacağın yer gri renkle kapatılmışsa çok güçlü bir virüs var o bulaşmış demektir eğer öyleyse yine yardımcı olacağım
Başlangıç sayfası sorunun başından beri hiç değişmedi zaten.Onda sorun yok.Başlangıçtan beri www.google.com olarak duruyor.Dediğim gibi,ikinci sekmede "searchqu" çıkıyordu.Onu da halledince,şu baş sayfaya atma olayı kaldı.
Bu arada igoogle'ın google'dan farkı nedir ?
ya igoogle daha yeni bide birkaç özellik filan onu boşverde şu serachgu yu halletmen lazım
http://www.gezginler.net/modules ... =hijackthis&lid=756
bu yazılımı indir tarat sorunun geçeceğini umuyorum
Epeydir kullanmıyodum.İndirip deneyelim bakalım.
ya igoogle daha yeni bide birkaç özellik filan onu boşverde şu serachgu yu halletmen lazımHijackThis ile düzelecektir ama dikkat edilmesi gereken bir şey var. HijackThis'in bulduğu şeyler virüs değil, sadece eklenti, uzantı gibi yazılımların kayıt defteri anahtarları. O yüzden sadece zararlı olduğundan emin olduğunuz satırı işaretleyip "Fix Checked" a tıklayın.http://www.gezginler.net/modules ... =hijackthis&lid=756
bu yazılımı indir tarat sorunun geçeceğini
evet sonuç nedir ?Açıkçası Hijachthis önce bir uyarı verdi,ingilizce olarak.Sonra tarama yaptım ama,çıkan sonuçlardan gördüğüm kadarıyla, searchqu veya bandoo ile ilgili bir bulgu yok.!
Sistem geri yükleme yaptım, gene sonuç değişmedi.Hijackthis'i tekrar deneyeceğim.
Son Düzenleme: simeli ~ 15 Ağustos 2011 18:40
"Hakia" ile arama yaptığımda da aynı sorun oluşuyor.Ama," igoogle.com" kullandığımda sorun yok.
Bu arada bütün soruna sebep olan yazılım ise muhtemelen " ilividsetupV1". Dikkatli olun.