Google tarafsızlığı bir kenara mı bırakıyor?

CHIP Online
29-08-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın en son icraatı kullanıcıların kafasını karıştırdı: Google tehlikeli sularda yüzüyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... irakiyor_14909.html

Resimlerle: Google'a alternatif özel arama motorları

Google insanların okuması gerektiğini düşündüğü yazarların bir listesini yayınlıyor. Seçilen yazarlar listesi ise internet forumlarındaki kullanıcılar arasında dev tartışmalara sebep oluyor.

Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılara göre Google'ın listesinin pek tarafsız olduğunu söylemek mümkün değil. Aralarında hiç Google'ı eleştiren yer almıyor. Eleştiren bir yana hepsi birbiriyle bağlantılı yazarlar ve kapalı bir çember oluşturuyorlar.

Kısacası bu seçimler oldukça kısır; oysa internet bir çarpışma, kaynaşma kazanı ve sayısız farklı görüş yer alıyor. Google gibi bir dev, editörlük işlerine soyunduğunda işler çok tehlikeli bir hale geliyor. Tarafsız arama sonuçları sunmanın ötesinde tavsiyelerde bulunan Google, ortaya "kişisel tercih" koymuş oluyor. Bu Google'ın evrensel olmaktan çıkartıyor ve belli bir kitleye yönelik hal alıyor.

Tüm konu: Google tarafsızlığı bir kenara mı bırakıyor?

İzleyin: Google Earth harikası: Ships

Resimlerle: Google'a alternatif özel arama motorları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google roayı şaşırdı mı?

Thrystan
29-08-2009, 19:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Öncelikle Roa değil rota olacak :) Gerekli düzeltmeyi yaparsanız memnun olurum.
 
Google uzun süre önce bir algorithma şirketi olmaktan çıktı. Ne yazık ki Microsoft kadar profesyonel bir şirket değil bu yüzden başına olmadık işler açabiliyor.
 
Google gerçekten internet kullanıcıları için çok büyük işler yaptı. Ama hala çok acemi ve başarılı arama motorunun gazıyla burnunu en olmadık işlere sokuyor.
 
Umarım bir an önce akıllanırlar :D Yoksa tüm internet kullancılarını zorluklarla karşılaşabilir. Hatta arama piyasasının %70 leri google'ın elindeyken taraflı sitelerin üst sıralarda yer alması kullanıcı özgürlüğüne ağır bir darbe olur :D
 
 

MSNerkiz
29-08-2009, 23:10   |  #3  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
525 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

böle giderse çok kullanıcı yitirir google.

AkyüzCan
30-08-2009, 11:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

   Google ve tarafsızlık  tarafsızlığın ölçüsü ne olmalı algoritma şirketi olmak ya da bu sav ne kadar tarafsızlığın teminatı oluyor..? Diğer yönden ise anti tekel denetiminin ne derece  objektif olduğu bir başka alandaki tekel suçlamasında yaşanmadımı ??? Subjektifizm bireye göre değişkenlik arz eden seçimlerdir microsoftu ve google u denetleyenler androidler değil gene duyguları ve düşünceleri olan insanlardır. Bu denetimler,ister istemez de olsa subjektif unsurları içinde barındıracaktır.Google un gerçek anlamda geldiği arama motoru imparatorluğunun kazandırdığı ivmeyi başka alanlara yansıtma düşüncesi uzunca zamandır şirket yönetiminin ana hedefi ve düşüncesi.Düz mantıkla düşünüldüğünde çok da yersiz değil ama seçimler doğru yapılmalı ,şüphesiz ki her seçimin bir bedelinin olacağıda unutulmamalıdır.
   Zamanında basit ve az denekli de olsa bir anketim olmuştu kaç saat google olmadan internette kalabiliriz diye sonuç bağımlılık düzeyi idi. Kısa dönem önce henüz bing beta iken bunu yeniledim- masa üstümde şu an dahi google arama kutucuğu var ve uzun sürede olacak - kendi kapalı alanımızda ki sonuçlar bile google a olan bağımlılığın her geçen gün azalacağı yönünde.Google seçim ve arayışlarını radikal olarak değil; düşünerek yapmalı , kendi alanındaki başarısının soyunduğu her alanda aynı başarıyı getirmesini beklemesi  hayal kırıklığı olacaktır. Ve Her ülkede Cadılar Bayramı kutlanmıyor..!

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 31 Ağustos 2009 17:41