Google: "Vallahi biz bir şey yapmadık!"

CHIP Online
31-10-2010, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın YouTube yasağının kalkmasından sonra yaptığı ilk açıklama kafanızı allak bullak edecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... yapmadik_23288.html

Resimlerle: YouTube işte burada çalışıyor...

Bugün burada yayınladığımız haberde,YouTube'un, yaklaşık 2.5 yıllık yasağın ardından serbest bırakıldığını sizlere duyurmuştuk. Bunun olacağını zaten tahmin ediyorduk; zira dün burada yayınladığımız farklı bir haberde, merkezi Almanya'da bulunan International Licencing Service adlı bir şirketin, YouTube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırdığını duyurmuştuk.

Şirket CEO'larından Erdem Karahan, yaptığı açıklamada, "kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşivden Atatürk'ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için bir problem olmadı" açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da gelişmeyi doğrulayarak, "nihayet bu paylaşım sitesinin yöneticileri de bu yönde hareket etmeye karar verdiler. Hukukun izlenmesinden başka hiçbir yolun geçerli olmadığını gördüler zannediyorum" demişti.

Ancak Google, akşam saatlerinde öyle bir açıklama yaptı ki, kafamız bir kez daha allak bullak oldu. O açıklamayı ve kafa karıştıran ilginç olayları haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

Tüm konu: Google: "Vallahi biz bir şey yapmadık!"

Resimlerle: YouTube işte burada çalışıyor...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?

kyotoprotokolü
31-10-2010, 01:27   |  #2  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Bu google'ın Tükiye ile bir olayı var kesin. Yakında google da kapatılır. Olsun Yahoo ya binge geçeriz

mcafee23 ayrılmıştır
31-10-2010, 02:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

amaaan çok önemli değil alsın Tube'unu ......

frozen
31-10-2010, 21:38   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Alıntı: mcafee23  
amaaan çok önemli değil alsın Tube'unu ......
bu cümleyi tamamlamayı o kadar çok istemiştim ki anlatamam....

Bu nasıl bir şerefsizliktir (İfade özgürlüğü?). Bu gün ben oraya amerikanın ya da diğer lider konumda olan ülkelerin, liderlerine ya da saygı duydukları vaktini doldurmuş şahıslarına yönelik sadece 1 adet video bile koysam, bu adamlar beni gelir evimden alır hapislerde çürütür ve o video daha ben upload ederken silinmeye başlar.

O yüzden al tube'ını sok gözüne gözüne.

infoman
31-10-2010, 22:02   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj

Açıklamadan ve uygulamalardan rahatsız olduğumuzu belirten bir mail hazırlayıp yollamamız gerekiyor. Tepkisiz kaldık mı sorun  hep tekerrür edecek. İyi ingilizce bilen konuyla alakalı bir arkadaşımız yazıyı hazırlarsa tüm çevremiz bu maillerle youtube bombardımana tutabilir. Hiç değilse Türk Halkının düşüncesini ve rahatsızlığından haberdar olurlar. Biz böyle sus pus durdukça bizi ipleyen olmayacak. 
Youtube teröristlerle, ırkçılarla, din ayırımı yapan şuursuzlar la doldu taşıyor ve Youtube yetkilileri bunu ÖZGÜRLÜK olarak nitelendiriyor. Akıllarından şüphem var.
Bütün Google servislerinden elimi ayağımı çekesim var. Kullandığım Google, Chrome, Youtube ve Earth hepsinin alternatifi bol. Protesto şart.

Son Düzenleme: infoman ~ 31 Ekim 2010 22:04
Fattur
01-11-2010, 17:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Tartışıyoruz: Google'ın açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?

Tekrar yasaklanacağı yönünde yorumluyorum xd

mcafee23 ayrılmıştır
01-11-2010, 18:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

açılmayacak gibi komple kapatsalarda bu youtube konusu tamamen bitse.
Açılıyor en çok bu konu konuşuluyor.
Kapanıyor yine bu konu.
Bu forumda youtube konusu açmak yasaklansın ya.