Google virüsten korktu, taktik değiştiriyor!

CHIP Online
25-04-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google, arama sonuçlarında üst sıraları ele geçiren zararlı sitelere karşı radikal bir önlem alıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... stiriyor_12317.html

Resimlerle: Google Earth ile kapsamlı bir Türkiye turu!

İnternetteki trafiğin çok büyük bölümü arama motorlarının üzerinden gerçekleşiyor. En büyük arama motoru olan Google, kullanıcıları aradıkları sitelere yönlendirme konusunda ise n etkili araç. Fakat ne yazık ki bunun farkında olanlar sadece site sahipleri değil, zararlı yazılımları siteler üzerinden dağıtan hacker'lar da Google'ın önemini biliyorlar.

Son zamanlarda yapılan bazı aramalarda özel yöntemler kullanarak, üst sıralarda yer almayı başaran virüs yazarlarının siteleri Google'ı korkuttu. Hem kullanıcıları korumak, hem de güven kaybetmeyi önlemek için Google acil bir eylem planını yürürlüğe soktu. Arama motoru algoritmasını kökten değiştirmeyi hedefleyen Google, bu sayede art niyetli kişilerin zararlı yazılım dağıtmak için arama motorunu kullanmalarını önlemeye çalışacak. Her ne kadar alacağı önlemleri Google henüz tam olarak açıklamasa da, bunların site listeleme mantığının zayıf yönlerinden biri olan dış bağlantı değerlendirme çerçevesinde gelişeceği tahmin ediliyor.

Tüm konu: Google virüsten korktu, taktik değiştiriyor!

İzleyin: Üç boyutlu internet

Resimlerle: Google Earth ile kapsamlı bir Türkiye turu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce arama sonuçlarında çıkan zararlı siteler Google'a olan güveni sarsabilir mi?

gelefsane
25-04-2009, 14:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj

şayet google sarsılsa sarsılsa ancak bu sebepten sarsılır...google bu kadar ünlü yapan bulduğu mantıklı arama sonuclarıydı.şayet bu özelliğinden olduktan sonra google'ın pekde adından sözettirebileğini şahsen düşünmüyorum....

Ahmet Ertuğrul
25-04-2009, 14:26   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Çözerler, şahsen ben arama sonuçlarında virüslü siteleri çıkartıyor diye de vazgeçmem Google'dan. Koruması olana, biraz bilgisi olana dokunmaz bunlar sonuçta.

_cypher_
25-04-2009, 15:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj
gelefsane
şayet google sarsılsa sarsılsa ancak bu sebepten sarsılır...google bu kadar ünlü yapan bulduğu mantıklı arama sonuclarıydı.şayet bu özelliğinden olduktan sonra google'ın pekde adından sözettirebileğini şahsen düşünmüyorum....
google bi arama motoru anti virus değil ve anivirus olmamısına karsın sitelerde bu site zararlıdır die uyarı werior suan google kullanıosan zaten aramaların boyle sonuclanıyor yinede bulunan yıgınla mantıklı sonuc arasında 1-2 tanesi virus dağıtıcısı cıkabiliyor onlarıda bilgisayarındaki antivirusler engellesin bi zahmet yoksa antiviruslere yapacak iş kalmaz...

Selçuk İslamoğlu
25-04-2009, 15:38   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Conficker diye arattığında en üstlerde direk Conficker'ı yayma amaçlı siteler çıkıyordu. Tabi arama sistemini değiştirmesi bir yandan iyi olur. Çünkü artık öyle komik bir hale geldi ki, yazdığınız her kelimeyi alakasız bir sitenin arama sonucu olarak görebiliyorsunuz en üstlerde.

virusizmir
25-04-2009, 22:22   |  #6  
Yeni Üye
21 mesaj

benimde 1-2haftadır dikkatimi çekiyor ne aratırsam aratıyım lüzumsuz, alakasız siteleri gösteriyor. girdim zaman uyarı alıyorum zararlı olduğuna dair. bi el atmaları şart ve el atarlarsa düzelticekleri garanti. buralara kadar gelen bi şirket bunuda yapar heralde :)

emrah33
25-04-2009, 22:36   |  #7  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Kimi yerli ve yabancı siteler bu tür zararlıları dağıtıyor zaten. Ama benim anlamadığım birşey,Google adsense nedense bu tür sitelere reklam veriyor.Ya biliyorsunuz da neden olur olmadık sitelerde Google Adsense var? Bu da bir tezat bence...

Ahmet Ertuğrul
25-04-2009, 22:51   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tam bilmiyorum ama Adsense site ayırt etmeden direk tarayıcına gönderiyor olabilir o reklamları.

Fattur
26-04-2009, 02:13   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Tabi arama sistemini değiştirmesi bir yandan iyi olur. Çünkü artık öyle komik bir hale geldi ki, yazdığınız her kelimeyi alakasız bir sitenin arama sonucu olarak görebiliyorsunuz en üstlerde.
Evet bu konuda haklısınız.Şimdi asıl soruya gelelim:
"Tartışıyoruz: Sizce arama sonuçlarında çıkan zararlı siteler Google'a olan güveni sarsabilir mi?"

Bence pek değil.Ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.Unutmamak lazım...