Google Webmaster: Tarama Hatalarını Düzeltmek ?

cinciali
22-11-2009, 03:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhabalar,
Önceden eklediğim ve daha sonra sitem üzerinde yaptıgım değişiklikler sonucu eski eklediğim sitemaplar yüzünden bazı linklerimde hatalar alıyorum. Örneğin;

Joomla sitemde Açık Öğretm Tüyoları adlı yazdığım makale,  Google Amcada search edildiğnde 2.satırda

bu şekilde görüntüleniyor. Halbuki ben o makalenin adını daha sonra aof-tuyolari.html olarak görntülenmek üzere yeniden düzenledim. Ama Google amca hala eski linki çağırıyor ve tıklandığında normal olarak makale bulunamadı hatası çıkıyor.  Eski sitemapları Google Webmaster Yöneticisi panelinden temizledim fakat bu eski site haritalırından kaynaklanan Bulunamayan sayfalar bilgisini nasıl temizleyebilirim çok merak ediyorum.

Yani aşağıdaki resimde görüldüğü üzere, Tarama hataları bölümündeki linkleri nasıl temizlerim? 2 yıl önce kullandığım smf forumsitesine ait hatalı bağlantılar bile duruyor ya hu

cinciali
23-11-2009, 01:58   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Bir bilen yok mu?

Selçuk İslamoğlu
23-11-2009, 02:36   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Onlar başka sitelerden gelen linklerden dolayı da oluşuyor. Sitemap'lerle ilgili değil sadece sonuçta Webmaster bölümü... Yapabileceğin en güzel şey, 301 Redirect'ı ile o sayfalara Yeni adrese gönderildi uyarısı verdirtmen...

world_pc
23-11-2009, 17:04   |  #4  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Onlar başka sitelerden gelen linklerden dolayı da oluşuyor. Sitemap'lerle ilgili değil sadece sonuçta Webmaster bölümü... Yapabileceğin en güzel şey, 301 Redirect'ı ile o sayfalara Yeni adrese gönderildi uyarısı verdirtmen...

EVET SELÇUK ABİYE Katılıyorum... Başka sitelereden gelen linklerden dolayı...