googleda yükselme sorunu?

Kapalı Hesap (192675)
29-09-2011, 12:07   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
193 mesaj

Öncelikle mrb arkadaşlar şöyle bir sorum olucak,bana ait bir site var ve site googleda ilk 100de çıkmıyor ama backlinglerle filan yükseltebilirim  fakat googleda aranılan kelimenin benim alan adımla uyumlu olmadıgını bu yüzden çıkmayacagını düşünüyorum,örnek benim sitem e-chipforum.com halbuki googleda chip forum yazıldıgında chipforum sonuçları çıkıyor benim sitemin başında e-chipforum oldugundan dolayı hiç bir zaman çıkmayacagını ne kadar backling girsemde çıkmaz diye düşünüyorum çünkü sonunda e- var e- olmasa çıkma ihtimali olabilirdi backlinglerle,dogrumu düşünüyorum acaba;) biraz karışık oldu ama kusura bakmayın:) bu konuyla ilgi napabilirim alan adınımı değiştirsem yoksa backling girerek 1 sene içinde ilk sıraya çıkartabilirmiyim başında e- olsada ?

Kapalı Hesap (200174)
30-09-2011, 01:21   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

goolge tıklanma sayısı üzerinden arama yapar benim görüşüm ne kadar çok tıklanırsa domainin google'da o kadar güzel yerlere gelirsin bir de şu var 
seo black hat denilen bir sistem var onu kurdur siteyi kuran kişiye yalnız bunu kullanırsan google seni şutlar kara listeye alır buda var
üstede demişsin backlink at siteye siteni sürekli güncel tut anasayfanı 1 veya 1.5 yıl gibi istediğin konuma gelirsin (bir zamanlar uraşıyordum benimde vardı paylaşım sitem)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (192675) ~ 30 Eylül 2011 01:24
Loverpirate
30-09-2011, 23:16   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

Hocam öncelikle domainin extact domain yani istediğiniz kelimeyle aynı isimde olması size çok büyük bir + kazandırır. Fakat böyle bir seçeneğiniz yoksa da google da ilk sırada çıkamayacağınız anlamına gelmez.

Öncelikle site içi SEO(arama motoru optimizasyonu) ayarlarını yaptırmanız gerekiyor.
Ondan sonra sitenizi Google webmaster tools dan kaydedin.
Siteniz için bir sitemap(site haritası) oluşturup bunuda google a kaydedin.
Eklediğiniz makalelerde kelime oranına dikkat edin. %5~10% arasında olmasına özen gösterin, fazlası spam olarak algılanabilir.
Eğer siteniz yeniyse bir kerede aşırı miktarda backlink almaktan çekinin.
Çöplük sitelerden çok sayıda backlink alacağınıza, sitenizle aynı konuda olan bloglardan/forumlardan az sayıda backlink alın - faydası daha çok olur.
Sitenizi ve açtığınız konuları sosyal imleme sitelerine ekleyin.

Aranma hacmi çok yüksek olmayan kelimelerde bu dediklerimi yaptıktan sonra 3~6 ay içerisinde yükselme şansınız olabilir. SEO sabır işidir, bugün yaptım yarın meyvesini yerim düşüncesine sakın kapılmayın :)
Tabi yükselmek istediğiniz kelime de ilk 10-20 sırasında devasa siteler/forumlar varsa(chip.com.tr vs gibi) hiç denemenizi tavsiye etmiyorum, boşa zaman harcamış olursunuz :)

Bunlar benim düşüncelerim, yinede siz karar verirsiniz. Şimdiden kolay gelsin diyorum, umarım istediğiniz yere en kısa sürede varabilirsiniz.

kenanabay
06-12-2011, 13:06   |  #4  
kenanabay avatarı
Yeni Üye
47 mesaj

Ben de bir avukat için tasarımını gerçekleştirdiğim kurumsal web sitesini Google' da sektörel kelimelerle çıkarmak için çaba harcıyorum. Site sıralamada yükselmedi mi yükselmiyor. Domain adından ziyade mutlaka arama motorlarınca tespit edilen bir error, spam kelimeler vs. vardır, diye düşünüyorum. İyice incelemek ve uğraşmak gerekiyor. Kesin bir yerde hata vardır. Domain isminin sıralamada etkisi olabilir. Yalnız aşılamayacak bir problem değil.

kenanabay
01-12-2012, 16:03   |  #5  
kenanabay avatarı
Yeni Üye
47 mesaj

Akın 1 Makina kurumsal web sitesini tamamlayarak yayınaverdik. Firma elindeki mevcut makina ekipman  parkıyla Ankara Kazan' da hizmet vermektedir.