Arkadaşlar Görev yöneticisi ALT+CTRL+DELETE tuşları ile açılmıyor ve yine görev cubugunda sağ tıkladığımda görev yöneticisi pasif durumda... ve çalıştırdan regedit komutunu yazdığımda "kayıt defteri düzenleme yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmış" diyor hata veriyor... nasıl bi çözüm bulabilirim... yardımcı olursanız sevinirim..
Görev yöneticisi
safe xp tıpı bır yazılım kullanıyonmu yanı regedıt duzenleme program ııle kapatmıs olabılırsın uygulamaları
eger hayır otıp program kullanmıyom dersen arkadasın dedıgını yap combofıx ıle tarat dıgerlerıne gerek yok otıp seyler autorun temızlıyıcılerı ıle olur ama bence vırsu degıl ayarlardan derım
"Kayıt defteri yöneticiniz tarafından devre dışı" uyarısını veriyorsa, Windows XP kullanıyorsanız Çalıştır'a, Vista kullanıyorsanız başlat'a "gpedit.msc" yazın (tırnak işareti olmadan) ve grup ilkesi penceresini açın. "Kullanıcı Yapılandırması" >> "Yönetim Şablonları" >> "Sistem" >> "Kayıt defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle" seçeneğini bulup çift tıklayın. Açılan pencerede "Yapılandırılmadı"yı seçin, Tamam'ı tıklayın. "Yapılandırılmadı" seçeneği zaten seçiliyse önce "Etkin"i seçip "Uygula"yı tıklayın, sonra tekrar "Yapılandırılmadı"yı seçin.
kayıt defterinide böle çözdüm sonra görev yöneticisini hallettimm..emeği geçenlere teşekkürler..> "Başlat"
>>"Çalıştır"
>>>Aç Kutusuna "gpedit.msc" yazın ve "tamam" deyin.
Karşımıza Grup İlkesi geldi.İzleyeceğimiz yol şu:
>"Kullanıcı Yapılandırması"
>>"Yönetim Şablonları"
>>>"Sistem"
>>>>"Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle" seçeneği üzerine
iki kere tıklayıp "yapılandırılmadı" seçeneğini etkinleştirip; "uygula","tamam" deyin.
Eminim gizli dosyalarıda açamıyorsunuzdur. Combofix diye aratın google'da indirin ve uygulayın. Probleminiz çözülecektir.