piRe_Nasıl yeni format attınız yav pc de bir ben yokum, masaüstüne bakınca formatlanmış pc ye benzemiyor. Üstelik formatlanan bir pc de nasıl oluyorda görev yöneticisi ve regedit devre dışı olabiliyor.Bal gibi oluyoo işte/PC'yi dowload olarak kullanıyorum...Arkadaşım önce pcni güvenli modda adam gibi combofix ile tarat daha sonra aşağıdaki başlıklardan gerekli dosyayı al ve çalıştır. (aynı dosyaları bu forumda da verdim fakat bulmak mesele)
görev yöneticisi
bence sen en iyisi pire arkadaşımızın dediklerini yapmalısın başka bir yöntemle düzeleceğini hiç sanmıyorum.
piRe_Bu sorunu aşamayan nasıl nLite ile yeni cd yaratsın? Kaldıki Hallederiz_87 nLite ile yapılmış bir cd ile sistem yüklediğinden bahsetmiyor. Muhtemelen eski sistem üzerine yeni yükleme yaptı yada yeni sistem yükledikten sonra virüslü dosyaların bulunduğu eski dosyalar içinden diğer yüklemelerini tamamladı. Böylece formatlayarak temiz sistem yüklediğini sanarak yeni Windowsunu bir kez daha pisliğe bulaştırdı. Aferim Halederiz_87Bal gibi "nLite" ile CD oluştururum sende yersin kaymaklıbalı...Her defasında üstüne basa basa yazıyoruz;
Yeni format atarken antivirüs yükleyip güncellemeden eski yedeklerinize el atmayın diye. Aksi halde yüz seferde formatlasanız sistemdeki zararlılardan kurtulamazsınız. Ya sistemde temizlik yaptıktan sonra formatlama yapacaksınız yada formatladıktan sonra ilk olarak antivirüs yükleyip güncelledikten sonra diğer kişisel yedeklerinize el atacaksınız. Veya diski komple silerek windows yükleyeceksiniz.
Sen istiğin kadar yaş tahtaya basbasabildiğin kadar mevcut hiçbir virüs programı virüsleri yok edemez..Son Düzenleme: Hallederiz_87 ~ 07 Ocak 2009 00:22
kyliebence sen en iyisi pire arkadaşımızın dediklerini yapmalısın başka bir yöntemle düzeleceğini hiç sanmıyorum.Arkadaşın dediklerini yaptım "XP ayar programı başarıyla gerçekleşti../Değerli katkılarınızdan dolayı özellikle "Pire" arkadaşımıza ve size çok çokk:-)Teşekkürler
kyliebence sen en iyisi pire arkadaşımızın dediklerini yapmalısın başka bir yöntemle düzeleceğini hiç sanmıyorum.Yaaa bu yine olmadı verdiği yazılımlar özensiz çıktı ilk önce açtı sonra yine aynııı
piRe_Nasıl yeni format attınız yav pc de bir ben yokum, masaüstüne bakınca formatlanmış pc ye benzemiyor. Üstelik formatlanan bir pc de nasıl oluyorda görev yöneticisi ve regedit devre dışı olabiliyor.Yaaa bu yine olmadı verdiğin yazılımlar özensiz çıktı ilk önce açtı sonra yine aynıııArkadaşım önce pcni güvenli modda adam gibi combofix ile tarat daha sonra aşağıdaki başlıklardan gerekli dosyayı al ve çalıştır. (aynı dosyaları bu forumda da verdim fakat bulmak mesele)
Hallederiz_87Yaaa bu yine olmadı verdiğin yazılımlar özensiz çıktı ilk önce açtı sonra yine aynıııonce acıp snra yine kapadıysa aktif bi virusun war demektir once hdd ni temizle
Hallederiz_87 senle biz bu işi Halledemeyiz. Tüm yazdıklarımı kasıtlı alıntılarla cevaplayacağına, yazdıklarımdan bir kelime hafızana alıntı yapsaydın daha kârlı çıkardın.
Yinede;
Paşa gönlün bilir, virüslerinle mutlu beraberlikler dilerim.
piRe_Hallederiz_87 senle biz bu işi Halledemeyiz. Tüm yazdıklarımı kasıtlı alıntılarla cevaplayacağına, yazdıklarımdan bir kelime hafızana alıntı yapsaydın daha kârlı çıkardın.Hadi béé seende kibirli (Pire
Yinede;
Paşa gönlün bilir, virüslerinle mutlu beraberlikler dilerim.
_cypher_once acıp snra yine kapadıysa aktif bi virusun war demektir once hdd niNasıl temizliyeceğiz
hdd paritasyonlarını olduu gibi silcen fdiskle sonra tekrar olusturcan low formatlican hepsini sonra kurcan xp ni mis gibi hic biseyi yedekleme ama zira o yedekler yok mu o yedekler....
_cypher_hdd paritasyonlarını olduu gibi silcen fdiskle sonra tekrar olusturcan low formatlican hepsini sonra kurcan xp ni mis gibi hic biseyi yedekleme ama zira o yedekler yok mu o yedekler....Hard diski komple silemem bazı dosya prog. müzik resim ve bende cd'si olmayan oyunlarım var aslında ben 75-80GB'lık bi xp hayal ediyordum 30-40GB'lık bi xp ile yetinmek zorunda kaldım../zaten %15 disk birleştirme için boş kalıyor..
fdisk ilk aldığımda bi defa çalıştı oldan sonra tık yok
Hallederiz_87Şu an "Eset" ile tarama yapıyorum C'de ve D'de bi kaç tane buldu../biraz ağır tarıyor ama bumaya devam ediyor...Tarama tamamlandı C:\WINDOWS\system32\drivers\rjljj.sys Win32/Sality.NAQ virüs türevi temizlenemiyor NT AUTHORITY\SYSTEM Uygulamanın oluşturduğu yeni dosyada bir olay oluştu: C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\smax4.exe.
1/2/2002 12:26:39 Gerçek zamanlı dosya sistemi koruması dosya
C:\PROGRAM FILES\IOBIT\ADVANCED SYSTEMCARE 3\IObitUpdate.exe bilinmeyen NewHeur_PE virüs temizlenemiyor NT AUTHORITY\SYSTEM Uygulamanın değiştirdiği dosyada bir olay oluştu. C:\Program Files\Philips\LightFrame 3\LightFrameV3.exe.
virüsler bulundu...Son Düzenleme: Hallederiz_87 ~ 08 Ocak 2009 02:32
Hallederiz_87Tarama tamamlandı C:\WINDOWS\system32\drivers\rjljj.sys Win32/Sality.NAQ virüs türevi temizlenemiyor NT AUTHORITY\SYSTEM Uygulamanın oluşturduğu yeni dosyada bir olay oluştu: C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\smax4.exe.evet buda gosteriyoki donanım suruculerıne vırus bulasmıs low format yap yedeklerdeki donanım surucu kurulumlarını kullanmayıp internetten indirip kullan ozellikle ses kartını bide monitorun harıcı programını iobit programı neyse onuda kullanma hatta format attıktan sonra hec bisi kurmadan sadece antivirusu kur ve tam tarama yaptır o zmn siler
1/2/2002 12:26:39 Gerçek zamanlı dosya sistemi koruması dosya
C:\PROGRAM FILES\IOBIT\ADVANCED SYSTEMCARE 3\IObitUpdate.exe bilinmeyen NewHeur_PE virüs temizlenemiyor NT AUTHORITY\SYSTEM Uygulamanın değiştirdiği dosyada bir olay oluştu. C:\Program Files\Philips\LightFrame 3\LightFrameV3.exe.
virüsler bulundu...
_cypher_evet buda gosteriyoki donanım suruculerıne vırus bulasmıs low format yap yedeklerdeki donanım surucu kurulumlarını kullanmayıp internetten indirip kullan ozellikle ses kartını bide monitorun harıcı programını iobit programı neyse onuda kullanma hatta format attıktan sonra hec bisi kurmadan sadece antivirusu kur ve tam tarama yaptır o zmnBi dahamı?formatlıyalm?formatsız bunun başka bi çözümü yokmu?hani yapmamız gereken en son işti format/virüs'ün nerelere bulaştığı rahatlıkla görülüyor../hep kendi sitelerinden indirip kurduğum programlar bu prog. cd'ye çeksem virüslerle beraber gelirmi?büyük bi ihtimalle öyle olacağını sanıyorum ama "ESET" ile taratıp ondan sonra cd'ye çeksem ilerde sorun yaşarmıyım
virus sistem ve donanım dosyalrında ve kurtarılammıo silsen zaten sistem yedeni alıo otomatik geri doner format sart yanı disli bi viruse catmiisin sen
_cypher_evet buda gosteriyoki donanım suruculerıne vırus bulasmıs low format yap yedeklerdeki donanım surucu kurulumlarını kullanmayıp internetten indirip kullan ozellikle ses kartını bide monitorun harıcı programını iobit programı neyse onuda kullanma hatta format attıktan sonra hec bisi kurmadan sadece antivirusu kur ve tam tarama yaptır o zmndostum sen şakamı yapıyorsun bir virüs için low level format mı atılır :S:Seger illa format atıcaksanız güzelce dosyalarını yedekleyin daha sonra kurulumunu yapın KIS 2009 gibi saglam bir antivir. kurup güncelledikten sonra yedek dosyalarınızı tarayıp kulanmaya baslayın...
piRe_Her defasında üstüne basa basa yazıyoruz;
Yeni format atarken antivirüs yükleyip güncellemeden eski yedeklerinize el atmayın diye. Aksi halde yüz seferde formatlasanız sistemdeki zararlılardan kurtulamazsınız. Ya sistemde temizlik yaptıktan sonra formatlama yapacaksınız yada formatladıktan sonra ilk olarak antivirüs yükleyip güncelledikten sonra diğer kişisel yedeklerinize el atacaksınız. Veya diski komple silerek windows yükleyeceksiniz.Son Düzenleme: Barış ~ 08 Ocak 2009 21:37
low lewel olsun tam olsun daha saglam olur hem
_cypher_low lewel olsun tam olsun daha saglam olur hemolucaşabilicek hasardada hdd in parasını vericekmisin ?
es-lowHallederiz haLLetsin..Bi yardım etseydin béé böylede olmuyorki kardeşim "Kaspersky'i" yüklüyorum ama kullanamıyorum neden olabilir..şimdilik Eset'le idare ediyorum..
_cypher_low lewel olsun tam olsun daha saglam olur hem,
Anladıysam "Arap" olayım emiiiii
Hallederiz_87Bi yardım etseydin béé böylede olmuyorki kardeşim "Kaspersky'i" yüklüyorum ama kullanamıyorum neden olabilir..şimdilik Eset'le idare ediyorum..önce verilerini yedekleyin bir pc veya harici diske filan daha sonra sisteme format atıp ilk dirverlar sürücüler falan filan daha sonrada örnegin KIS 2009 kurup güncelleyip daha sonra yedeklerinize el atın...
büyük ihtimal ile siz formatı atıyorsunuz hemen tak d ye veya yedeklere giriyorsunuz ve olmadı diyorsunuz ...