arkadaşlar ben klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster işaretli olsa bile görünmeyen dosyalar yapmak istiyorum. aynı korunan işletim sistemi dosyaları gibi. İstediğimiz bi dosyaya bu özelliği nasıl verebiliriz ?
görünmez dosya
cevap verecek olan yok mu
başlat çalıştıra şunu yaz:
attrib +S +H "c:\dosyaadi.doc"
tırnaklar arasında kalan kısma dosya adını yaz.
S sistem dosyası H gizli dosya anlamı verir.
+ özelliği ekler
- Özelliği çıkartır. ;) Programa gerek yok ;)
toplu klasör ve içindekinleri değiştirmek "" içine klasör adını yazar ve /S tagını ekledin mi tamamdır o klasör altındaki herşey senin belirttiğin şeylere göre işlem görür.
mustafa91Programa ne gerek var, komut da yapamam diyorsan, sağ tıkla, özellikler, aşağıda görürsünüz gizli, sistem, salt okunur.. vs.Ben görmesine görürümde pratiklik yüönünden daha iyi olcanı kastettim.yinede saolasın.
JeWoRdosyaların sağtık menüsüne yerleşiyor. Bir çok özelliğini değiştirebiliyorsun.Saol...
birçok dosyayı bu şekilde gizleyecekseniz. Kod yazmak yorucu olur.
kişisel fkrim ekstra herhangi bir programa gerek yok nedeni zaten işletim sistemiyle baştan beri gelen ATTRIB komutu var zaten. yeterli olacağını düşünüyorum ve denildiği gibi de zor değil sadece istenilen klasörler/dosyalar +S +H ile yapılabilir. zaten unutulmaması gereken sistem dosyası özelliği ve görünmezlik sağlıyor olması da bir avantaj.
ancak bu dosyların hiç görünmeme özelliğinin olmadığının düşünülmemesi gerekir.
nasıl ki attrib ile +s +H yapılabilyorsa yine komut istemine dir /ah /as ile de görülebilir.