Görüntü gelmiyor / Bilgisayar açılışda donma

EFoZM
26-09-2010, 17:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Biliyorum çok konuşulan bir konu çok fazla çözüm yolu var fakat hiç biri işe yaramadı...

Normal işim bitti bilgisayarı kapattım. Yarım saat sonra tekrar açtığımda anakart modeli - press esc for enter boot setup - del for bios vs. yazan ekranda dondu. Reset attım bu seferde ekran gelmemeye başladı.

Verilen çözümlerden denediklerimi yazıyorum

• Bios pilini çıkartıp 5 dk bekleyip taktım
• Clear cmos işlemini yaptım
• Ram i çıkarıp temizledim başka slota taktım
• Ekran kartını çıkartıp temizledim tekrar taktım. Malesef çevremde ekran kartı çalışıyomu çalışmıyomu diye deniyebileceğim bir bilgisayar yok...
• Bir arkadaş işlemci yerinden oynamış olabilir bana olmuştu . diye yazmış ve 3 kişi o yöntemle düzeltmiş ekranını denedim oda olmadı.
• Kablolara baktım hepsi yerinde duruyor.
• Kasadan bip benzeri bir ses gelmiyor.
•Ekran çalışıyor şuan elimdeki laptopa bağladım.

Benim şuan aklıma okuduklarıma göre iki şey geliyor,

• Bios pili bitti
• Anakart yandı

Alıntı: stalone26.09.2010 18:12:19[url=goruntu-gelmiyor-bilgisayar-acilisda-donma_t179591_r954142.html][/url]

rami çıkar hiç ram takmadan bilgisayarını aç.eğer uzun bir şekilde ötüyorsa(ram yok hatası) bios veya anakartta sorun yok demektir.tekrar ramini tak ve açmayı dene.açılmazsa birde ekran kartını çıkararak onboarddan dene.bakalım olacakmı?

ram i çıkarttım ses gelmedi taktım ekran kartını çıkarttım ekranın kablosunu onboard a taktım gene açılmadı .. galiba sorun anakartımda ...

Son Düzenleme: EFoZM ~ 26 Eylül 2010 18:42
Seyhan Bahçe
26-09-2010, 17:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
146 mesaj

deneyebileceğin başka ram varsa  denemeni öneririm  ramden kaynaklanabilir

Seyhan Bahçe
26-09-2010, 17:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
146 mesaj

ayrıyetten  normal açılışlarında bip sesi geliyormuydu geliyorduysa şuanda geliyor mu peki

EFoZM
26-09-2010, 17:55   |  #4  
OP Yeni Üye
22 mesaj

• Kasadan bip benzeri bir ses gelmiyor. Gelmedide

Ram olarak elimde şu küçük laptoplardaki ram lerden var ama benim kasada onlar için slot yok ...

umut101010
26-09-2010, 18:11   |  #5  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

bendede benzer bir sorun var pc y, açıyorum herşey çalışıyor aradan 3-4 dakka geçiyor işlemci fani hızlanıyor ve pc açılıyor anakart ekra kartı yeni psu yeni ramleri ayrı ayrı deniyorum sorun yok kafayi yicem bu gidişle.

stalone
26-09-2010, 18:12   |  #6  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

rami çıkar hiç ram takmadan bilgisayarını aç.eğer uzun bir şekilde ötüyorsa(ram yok hatası) bios veya anakartta sorun yok demektir.tekrar ramini tak ve açmayı dene.açılmazsa birde ekran kartını çıkararak onboarddan dene.bakalım olacakmı?

EFoZM
26-09-2010, 18:25   |  #7  
OP Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: stalone  
ram i çıkarttım ses gelmedi taktım ekran kartını çıkarttım ekranın kablosunu onboard a taktım gene açılmadı .. galiba sorun anakartımda ...

stalone
26-09-2010, 20:46   |  #8  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

valla ben sorun olduğunda bu yöntemi deniyorum bayağı bi alana daraltıyor problemi.ama senin sorunun anakartında olabilir dediğin gibi.bir keresinde benim pc de açılmıyordu kesin dedim anakart yandı ama pili çıkarıp 1-2 gün bekledim bi umut dedim(evdekilere söylemye korktum)2 gün hep denedim açılmadı ama 2.gün bi bastım bi kerede şak açıldı.ama bayağı dua ettim neredeyse hatim indirdim açılsın diye...