Biliyorum çok konuşulan bir konu çok fazla çözüm yolu var fakat hiç biri işe yaramadı...
Normal işim bitti bilgisayarı kapattım. Yarım saat sonra tekrar açtığımda anakart modeli - press esc for enter boot setup - del for bios vs. yazan ekranda dondu. Reset attım bu seferde ekran gelmemeye başladı.
Verilen çözümlerden denediklerimi yazıyorum
• Bios pilini çıkartıp 5 dk bekleyip taktım
• Clear cmos işlemini yaptım
• Ram i çıkarıp temizledim başka slota taktım
• Ekran kartını çıkartıp temizledim tekrar taktım. Malesef çevremde ekran kartı çalışıyomu çalışmıyomu diye deniyebileceğim bir bilgisayar yok...
• Bir arkadaş işlemci yerinden oynamış olabilir bana olmuştu . diye yazmış ve 3 kişi o yöntemle düzeltmiş ekranını denedim oda olmadı.
• Kablolara baktım hepsi yerinde duruyor.
• Kasadan bip benzeri bir ses gelmiyor.
•Ekran çalışıyor şuan elimdeki laptopa bağladım.
Benim şuan aklıma okuduklarıma göre iki şey geliyor,
• Bios pili bitti
• Anakart yandı
Alıntı: stalone26.09.2010 18:12:19[url=goruntu-gelmiyor-bilgisayar-acilisda-donma_t179591_r954142.html][/url]
rami çıkar hiç ram takmadan bilgisayarını aç.eğer uzun bir şekilde ötüyorsa(ram yok hatası) bios veya anakartta sorun yok demektir.tekrar ramini tak ve açmayı dene.açılmazsa birde ekran kartını çıkararak onboarddan dene.bakalım olacakmı?
ram i çıkarttım ses gelmedi taktım ekran kartını çıkarttım ekranın kablosunu onboard a taktım gene açılmadı .. galiba sorun anakartımda ...