Meriç sormuş:
merhaba.ben yaklaşık 8 ay önce askere gittim.giderken bilgisayarım gayet normal çalışıyordu.askerden döndükten sonra ise açılış ekranında takılmalar olmaya başlamıştı.resetledikten sonra bazen geçiyor bazen tekrar takılıyordu.ben de gigabyte yazısını geçene kadar resetleyip duruyordum(en fazla 2 veya 3 kez sonra geçiyordu).sonra bir gün oyun oynarken(COD4 ati bir uyarı verdi ama önemli olmadığını düşünüp es geçtim ve oyuna devam ettim.sonra birden bilgisayar reset attı kendine.açılırken yine takıldı aynı ekranda.altta expressrecovery bios falan yazan ekranda.sonra bende Ftuşlarına bastım.sonra birden bios recovering.. yazısı belirdi ve hemen kapandı.pc yi tekrar açtığımda ise artık monitöre görüntü gelmiyordu.ekran kartı yanmıştır diye baktım ama herhangi bir koku alamadım.daha sonra ekran kartını çıkartıp çalıştırdım falan.daha sonra tüm parçaları tek tek çıkarıp çalıştırdım( ram i hdd yi cd rom u felan).her seferinde hiç bir uyarı vermeden (bip sesi felan vermeden) çalışmaya başlıyordu.işlemci fanı her seferinde normal bir şekilde çalışıyor her başlattığımda.arkadaşımın bilgisayarına benim ekran kartını takıp denedik.görüntü verdi ama onun bilgisayarında da açılış ekranında takılıp kaldı.res atmamıza rağmen hiç bir şekilde geçmedi.onun ekran kartını da benim pc ye taktık.görüntü alamadık.sebebini o da anlayamadı ama sanırım anakartımda bir problem oluştu.bios olsa bile bir şekilde görüntü alabilirdik dedi.sorun yoksa ekran kartımda mı yardımcı olur musunuz.teşekkürler
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel 3ghz çift çekirdek 3gb ram 512 ati radeon 2600 hd ekran kartı ve gigabyte GA-P35-DS3L anakart.xp sp3
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.648.151 Safari/534.16