Graph Search tam olarak nedir, neyi arar?

CHIP Online
16-01-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un dün açıkladığı yeni özelliği Graph Search tam olarak nedir, ne işe yarar?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gra ... eyi-arar_38145.html

Resimlerle: En iyi Facebook cepleri

Facebook, yerel saatle dün akşam yaptığı duyuruda yeni Graph Search'ü tanıttı. Yeni arama özelliği Facebook'taki fotoğrafları, kişileri, yerleri ve fazlasını bulmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.


Şu an sadece beta testine katılanlara İngilizce olarak sunulan işlev, Facebook'un arama çubuğu yoluyla kullanılıyor. Ancak arama çubuğunu kullanarak eskisi gibi aramalar yapmanız da mümkün. Graph Search, her sayfanın üst tarafında daha büyük bir arama çubuğu olarak kendini gösteriyor.


Graph Search şu dört alana odaklanıyor: kişiler, fotoğraflar, yerler ve ilgi alanları. İşlev, ismen tanımadığınız insanları bulmanıza ve onlarla bağlanmanıza da yardımcı oluyor. Fotoğraflar arasında dolaşabiliyor, bulunduğunuz yerdeki mekanları listeleyebiliyor, arkadaşlarınızın müzik, film ve kitaplar gibi ortak ilgi alanlarını öğrenebiliyorsunuz.


Facebook mühendislik direktörü Lars Rasmussen, özelliği şöyle anlatıyor: "Bir şey aradığınızda, bu arama sadece sonuçları belirlemiyor, aynı zamanda sayfanın başlığı haline geliyor." "Başlığı düzenlemeniz mümkün, böyle yaptığınızda sizin ve arkadaşlarınızın paylaştığı içerik için özel bir görünüm oluşturmuş oluyorsunuz."


Tüm Konu: Graph Search tam olarak nedir, neyi arar?

Resimlerle: En iyi Facebook cepleri

Kaynak: www.chip.com.tr

TayyarDeli
16-01-2013, 16:14   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Harika bir yapay zeka örneği gibi geliyor bana...