2 hafta önce aniden world of warcraft oynarken bütün grafikler birbirine karıştı..renkler şekiller kafayı yedi.. tam bu sırada bilgisayar da yavaşladı..tekrar açıp kapattım geçti..ama 2 haftadır sürekli aynı sorunla karşılaşıyorum..bugun oyun dışındada takılmaya başladı makina.sıcaktan şüphelendim içine havayı dışarı atacak şekilde ev vantilatörü koydum..soğuttuğunu düşünüyorum ama tekrarladı aynı sorunu..sizce sorun sıcaktanmı yada başka birşey olabilir mi ne yapmalıyım..şimdiden saolun yardımlarınız için
gt 8600 kafayı yiyor acil yardım
ekran kartının heatsink'ini çıkar. Termal macununu yenileyerek tekrar yerine tak sağlamca. ( Tabi eğer donanımdan anlıyorsan) Gene düzelmezse ekran kartı meftadır büyük ihtimalle :( Sen yinede başka bir ekran kartı ile dene derim ;)
azonce açmaya çalıştım bu kez bios ekranının bile görüntüleri çizgi çizgi oldu..açtım heatsink i kartı temizledim termal macunu da yeniledim ama aşırı ısınıyor kart..ki termal macunum thermaltake artric silver 5,fan da düzgün çalışıyor anlamadım..şu an düzeldi ekran görüntüleri..ama ara ara yine yapıyor
8600gt nin o kadar fazla ısınmaması lazım. Orta seviye bir kart sonuçta. Termal macununda en iyi termal macundur kanımca kıymetini bil =) Etkisini 300 saat içinde gösterir biraz bekleyeceksin. Eğer gene olmazsa bir başka ekran kartı dile dene bakalım aynı mı oluyor ?
şimdilik bilgisayarın içini ev vantilatörü ile serinletiyorum son 1 haftadır sorunsuz çalışıyor aynı hatayı tekrarlamadı sanırım sorun macundanmış..teşekkürler yardımlarınız için