Brujah sormuş:
Merhabalar : ACer 5742g Modelinde Notebook ' a sahibim . Bu bilgisayarın 2 gb harici ekran kartı bulunmakta ve bu ekran kartı Nvidia ' nın Optimus ve Cuda Teknolojileri ile donatılmış . Aslında çok güzel özellikler fakat ben bunlara ihtiyacı olmayan birsiyim.
Çoğu Forumda bu bilgisayar ile crysis2 yi falan son görüntü efektleri ile oynadıklarını yazmışlar . Dogrudur çok rahat kaldırabilir .
Dxdiag ' da kontrol ettiğimde Ekran kartını 10 board olarak görmesine ayrı bir kıl oldum .
Donanımlarda hem onboard hemde Nvidia Gt420m Olarak 2 ekran kartı da görünmekte.
Denetim Masasında Nvidia kontrol paneli ve İnteL HD Graphics kontrol paneli bulunmakta ve Bu Denetim masalarında HAngi ekran kartını seçeceğimi bana sormakta.
Her ne kadar Nvidia Yı seçsemde Hala gta4 ü Yada Warcraft3 ü yada CS.16 yı dogru düzgün oynayamamaktayım . Bu ekran kartlarının herhangi bir geçiş tuşu olup olmadığını araştırdım fakat bulamadım.
Sizlere sorum şu : inteli ' i tamamen devre dışı bırakmak ve dxdiag da dahi Nvidia ekran kartını görmek istiyorum.
Donanılardan İnteli ' devre dışı bırakmam işe yaramadı.
Bios ' da iki ekran kartı da yüklü ve kullanımda ve oraya erişimim kısıtlanmış kapatılmıyor
Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş veya konu ile ilgili Birisi yardımcı olursa çok Sevinirim
Şimdiden Teşekkur ederim .
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
i5 2.53 ghz ( tb ile 2.9 )
3 gb ddr3 ram
2 gb Gt 420m ekran kartı
500 gb hdd
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13