GTA cinayete neden oldu!

CHIP Online
06-08-2008, 13:34   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

17 yaşındaki bir genç, GTA oyununu gerçek hayata taşımak isteyince katil oldu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/GTA-cinayete-neden-oldu_8108.html

Resimlerle: Gerçekte GTA 4

Dünyada satış rekorları kıran ve adından sıkça söz ettiren Grand Theft Auto (GTA) serisi, bir gencin cinayet işlemesine neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde video oyun dağıtıcısı THAI, GTA'nin satışlarını durdurma kararı aldı. İlk bakışta GTA'nın satışının durdurulmasına bir anlam verilemese de, yaşanan bir cinayet, bu dağıtımın neden durdurulduğunu da gayet net bir şekilde açıklıyor.

THAI'nin GTA'nın satışını durdurmasından hemen önce 17 yaşlarındaki bir genç, bir taksiciyi soyduğunu ve ardından öldürdüğünü itiraf etti. Ancak bu haberi CHIP Online'a taşımamızın sebebi ise gencin bu soygunu ve cinayeti gerçekleştirirken GTA'nın bir sahnesinden etkilenmesi ve bunu gerçek hayata uygulamak istemesiydi.

Pazarlama ve satış direktörü Sakchai Chotikachinda'nın bu cinayetin ardından yaptığı açıklama ise şöyle: "Bu olaydan sonra GTA serisinin toplatılmasına ve satışının durdurulmasına karar verdik. Artık raflarda GTA yerine başka oyunlara yer vereceğiz."

Geçen haftasonunda 54 yaşındaki taksi sürücüsünü bir bıçakla öldürdüğünü itiraf eden zanlı eğer suçlu bulunursa, ölüm cezasıyla dahi yüzleşebilir.

Tüm konu: GTA cinayete neden oldu!

İzleyin: GTA 4: Üçüncü fragman

Resimlerle: Gerçekte GTA 4

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu cinayet ile ilgili düşünceleriniz...

TuncaBozkurt
06-08-2008, 13:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Fazla açık olacak ama bu kişi bir oyundan etkilenecek kadar sağlam olmayan bir kişiliğe mi sahipmiş. Ha Türkiye'deki cinayetlerden sonra "Kurtlar Vadisi'nden özendim" denmiş, ha bu cinayetteki gibi "GTA'dan etkilendim" denmiş.. Hiçbir farkı yok. Eğer bunları kaldıramayacaksanız, bunlardan çabucak etkilenecek bir kişiliğe sahipseniz oynamayın, izlemeyin kardeşim.

AcuNeTiX
06-08-2008, 13:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
354 mesaj
tuncab
Fazla açık olacak ama bu kişi bir oyundan etkilenecek kadar sağlam olmayan bir kişiliğe mi sahipmiş. Ha Türkiye'deki cinayetlerden sonra "Kurtlar Vadisi'nden özendim" denmiş, ha bu cinayetteki gibi "GTA'dan etkilendim" denmiş.. Hiçbir farkı yok. Eğer bunları kaldıramayacaksanız, bunlardan çabucak etkilenecek bir kişiliğe sahipseniz oynamayın, izlemeyin kardeşim.
Aynen katılıyorum,
Böyle kişiliklere anlam veremiyorum yani nasıl olurda bir insan filmden veya oyundan etkilenipte adam öldürebilir nasıl olurda bir video oyunla ya da başından sonuna kadar düzmece olan bir filmi gerçeğe uygulayabilir.

Büyük başarı doğrusu.

Son Düzenleme: AcuNeTiX ~ 06 Ağustos 2008 13:52
hiko91
06-08-2008, 18:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

"" "Bu olaydan sonra GTA serisinin toplatılmasına ve satışının durdurulmasına karar verdik. Artık raflarda GTA yerine başka oyunlara yer vereceğiz.""" bu nedemek oluyor ya.daha oynamadan kaldırcaklar harelde:) pc ye cıkacak fln denıyodu nolcak

ktrk358
06-08-2008, 18:42   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

arkadaşım ağustos 2008 chıp dergisini nereden alabilirim?

DallasPage
07-08-2008, 02:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
262 mesaj

Acıyorum Böyle Yaratıklara... Gta dan Etkilendim... Töbe Töbe...

Alcam Hacı Muratı Pro sTreetten Etkilendim Deyip  Meydanda Drift Yapacam...

Reborn91
07-08-2008, 20:15   |  #7  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Allah bizi böyle psikopatlardan korusun... Amin.

ReFeRaNSs
07-08-2008, 21:41   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj
Reborn91
Allah bizi böyle psikopatlardan korusun... Amin.
Amin..

bi arada babasının pompalı tüfeği ile kardeşini öldüren biri wrdı :D neymis counter strikede ki gibi yeniden canlanır sanmış peh Beğenmedim

ersinbakar
07-08-2008, 22:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

böyleinsanların var olması çok şaşırtıcı oyunun ararımı diyecem fakat bunların kafada sorun var bakırköy yok heralde onların orada :)