GTA IV Internet'te dolaşmaya başladı

CHIP Online
28-04-2008, 11:35   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Müzik, film ve kitaplardan sonra artık popüler oyunlar da daha piyasaya çıkmadan önce internette...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/GTA- ... a-basladi_6616.html

Grand Theft Auto serisinin aylarca merakla beklenen son sürümü, ürün daha piyasaya çıkmadan dosya paylaşım sitelerinde boy gösterdi ve hızla yayılmaya başladı. Ana teması hırsızlık olan bir oyunun başına böyle bir şey gelmesi de oldukça ironik gibi görünüyor.

Oyunun Xbox 360 ve PlayStation 3 sürümleri Avustralya, Kuzey Amerika ve Avrupa'da Salı günü piyasaya çıkacak. Bir çok oyun dergisi ve oyun sitesi tarafından "mükemmel" bir oyun olarak değerlendirilen Grand Theft Auto 4 tahminlere göre piyasaya çıktığı ilk hafta 6 milyon civarında kopya satacak ve yılın en iyi ve en çok satan oyunu olacak.

Oyunda hırsızlık, vahşet ve cinayet olduğu için yaş sınırlaması ile satılıyor. Ama torrent sitelerinde görülen sürümlerin sansürsüz olduğu bildiriliyor. Modifiye Xbox 360 konsollarda oynanabilen bu kopyaların tek tehlikesi online olarak Xbox Live üzerinden oynanmak istendiğinde kullanıcıya bu servisin anında yasaklanması.

Bu arada oyunun yurtdışı fiyatını da söyleyelim: 119.95 USD!

Tüm konu: GTA IV Internet'te dolaşmaya başladı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Internet üzerinden dosya paylaşımı üreticiye darbe vuruyor mu?

eolos
28-04-2008, 16:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

internet üzerinden dosya paylaşımına karsıyım kesinlikle üretici oldugunuzu varsayın bi işletim sistemi yapacaksınız binlerce mühendis tasarımcı calıstıracaksınız e haliyle bu adamlara maaş vereceksiniz. ama birileri gelcek onu netten hiçbir beklentisi olmadan dağıtacak siz olsanız bi daha yazılım yada işletim sistemi yaparmısınız

damdanakan
28-04-2008, 18:08   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Tamam bende korsana karşıyım ama eolos senin paylaşım ağlarına karşı olman beni üzdü. Onun yerine oyun ücretsiz yada ona yakın birşey olsa oyunun içine reklamlar konsa da adamlar ekmeğini buradan çıkarsa da biz de hırsız durumuna düşmesek çok iyi olur. Tamam reklam bazen abartılıyor ama zaten sırf reklam olan oyunuda kim oynar bilemiyorum.

Ama bedavadan daha ucuzu yoktur bunuda hatırlatayım.

mesut_illegal
28-04-2008, 19:44   |  #4  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Kesinlikle karşıyım eğer böyle giderse ilerde oynayacak oyun diye birşey bulamayacağız firmalar başka sektörlere yönelecek ve oyun devri kapanacak gibi geliyor bana

TuncaBozkurt
02-05-2008, 19:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

İnternet üzerinden illegal dosya paylaşımı tabii ki üreticiye zarar verir. Ama yarar sağladığı durumlar da oluyor. Örneğin Microsoft bir şekilde yeryüzündeki tüm orjinal olmayan Windows XP'leri toplatsa ve fazlasıyla güvenlik önlemi alsa ne olur? XP yeniden kırılıncaya dek insanlar Linux kullanmaya başlar. Çok fazla kişinin satın alacağını sanmıyorum. Linux kullanmaya alışmak acemi kullanıcılar için pek kolay olmaz. Ama yine de kullanılır. Ayrıca da Windows XP'nin açık ara farkla liderliği bir anda söner. Yani korsana karşı olmak bazı üreticilerin işine gelmeyebiliyor.