Arkadaslar öncelikle sistemim; amd phenom 2 3x 2.8
işletim sistemi vista(32bit)-sp2(full güncel-update edilmiş)
ekran kartı sapphire HD4850 (ekran kartı driverleri güncel)
rem 2gb ddr2 800mhz
benim sorunum şu, 2 farklı durum sözkonusu 1.si oyuna giriyorum hersey net goruntu kalıtesi full takılma %0 cok akıcı olarak oyundan cıkana kadar oynayabiliyorum. (kapalı alanlarda yine cok akıcı fakat dişarı sokaga cıktıgımda takılıyor)
2.si oyuna giriyorum kasılma war oyun akıcı değil bi sure oyle oynuyorum(bu sure yaklasık 1dk ka ile 30 dk ka arası) sonra pat diye takılma geçiyor ve oyun akıcı ve akıcı olarak devam edıyor satlercede oynasam hiç takılmıyor.
yalnız bu sorun bir tek bu oyun için geçerli değil diğer oyunlardada aynı sorun mevcut( nfs shift-crysis-gta4-prototype vs) ben bu sorunun cozumunu uzun zamandır aramakdayım -2 ay dır çare bulamadım.
son olarak bugun bişey farkettim görev yoneticisini açtıgımda-performans seceneginde- fiziksel bellek diye bişey war(rem)-burda ki boş seceneği bende oyuna girdigimde 0 oluyor bunu farkettim ve sorunun remden kaynaklanabileceğini düşünmeye basladım. bu konuda sizlere danısmak istedim.mesela şu anda bi opera sayfası bi explorer sayfası bi gorev yoneticisi bide sag altta 2-3 sey acık ama yinede fiziksel bellekte boşda kısmında 25 yazıyor. sistemi restartladıgımda ise bişey acmadıgım sürece 500 lerde oluyor. işte durum bu. hah bide son olarak bu pc ye kurulu vista dvd sinin içinde vistanın tüm sürümleri mevcuttu.(teknik servis kurdu) yani bi dvd ye nasıl yaptılarsa vista ultimate vista home.... vs hepsi wardi 32 bitleri 64 bitleri. bide su aklıma geliyor acaba işletim sisteminde sorun olabilirmi? böyle bi dvd den yuklenmıs vistadan hayır beklemeliyim vs. bu arada pc yide 1 ay oldu alalı.
durum boyle. yardımcı olacak veya olmaya calısacak her arkadasıma şimdiden teşekkür ederim.