Merhaba arkadaşlar ben bişey sorucaktım ekran kartımda sıcaklık 80 85 dereceyi buluyor sizce bu normal midir yoksa anormalmi anormalse bunu nasıl düşürte bilirim yardımda bulunursanız sevinirim ....
Gts 250 sıcaklık !!!
olabilecek en yüksek sınır 60 65 dir seninki baya ısınmış fanının iyi soğutduğundan emin ol
Ekran kartlarında yük altında maks. 90 dereceyi görebilir.Yük altında değilkende 60-70 arası. Sonrası pek hayra alamet değildir !
Fanlarınızı kontrol edin,temizliğini yapın.
Kasa içi hava sirkülasyonunu(devir-dayım) iyi sağlayın.Kasanın içine komprasör ile hava tutabilirsiniz.
Ekran kartını sürücünü güncelleyin.
Bunlar sorunu çözmez ise biosu defautlayın.Daha önce biosta yapmış olduğunuz yalnış bi ayar buna sebep olmuş olabilir.Biosude defaultlamak için, Pc açılırken del tuşuna basılı tutun kimi anakartlarda f8 yada f2 de olabilir.Biosa girince "Load Optimized Defaults" yapın,ardından "Save And Exit Setup" yapın.
Kurdum sürücülerin en güncelini nvidiadan indirdim kasa tertemiz 2 saat geçen temizlemekle uğraştım gıcır gıcır oldu şimdi kasayı açıp bakıcam fan zaten ekran kartının üzerine monta edilmiş tam oturup oturmaması gibi olay olcağını zannetmiyorum zaten yeni aldım kartı daha 2 günlük başlangıçta herşey güzel 45 derecede açılıyor bilgisayar sonra 50-55-60-65-70-75 de takılıyor biz hiç bişey ypamadığı halde oyuna giriyorum crysis very hight 1440*900 4x anti alasing bi test edeyim dedim sıcaklık 95 e vurdu biraz şüpelendim kapattım bilgisayarı bende size danışıyorum çünki ne zaman dediğiniz doğru çıkıyor :) başka neden arıyorum bi kaç güne psuda alcam 150 ytl bütcem olucak o konuda bana önere bileceğiniz en iyi psuyu yazarsanız sevinirim tabi bu ekran kartının neden bu kadar sıcaklığı arttığınıda öğrenmek isterim :)