pankreas şu an dünyadaki en hızlı süper bilgisayar titan ve kendisi opteron işlemci kullanır. ayrıca en hızlı 100 süper bilgisayardan 60 küsür tanesi amd opteron kullanıyor. biraz araştır kendinde görürsün ne olduğunu. masaüstünde intel açık ara önde ancak sunucu kısmında opteron.
Gtx 690 VS Gtx Titan VS Asus Ares II
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.soğuk oda ne şimdi konu ile kel alaka ayrıca 5 dakika içinde buz bağladıysan ne yapalım yani sırf buzların çözülsün diye özel radyatör mü bağlatalım içeri girebilmen için üstüne. senin nadir az dediğin ürünü zaten bilen alıyor bilmeyende çekimserde kalıyor genelde destek alabilirmiyim ve acaba soru işaretleri ile ama yurt dışında hiçte öyle değil hatta son 4 sene öncesine kadar türkiye ye sadece amd sunucu sistemleri ile hizmet vere ARMA bilişim vardı halen hayatta mı bilmiyorum.sen hiç sunucu görmediğin için sunucunun bulunduğu atmosfer hakkında bilgi veriyim dedim bakım sağdece onla bitmiyor sunucu hatalarını sistem geçişklerinide yapıyoruz benim bütün gördüğüm sunuucualr xeon trde opteron sunuc görmedim şuana kadar eğer amdnini satış çizelgesine bakarsanız sunucu satoşlarıda büyük bir satış olmadığını görürsünüzbakım deyincede gören sanır apartman boyutlarında kasa içindeki entegre ve devreleri yokluyorsun giripte. anakart ve işlemcide ne var o kadar tırsılacak üstüne bina temeli m i yapmayı düşünüyorsun.
pankreas şu an dünyadaki en hızlı süper bilgisayar titan ve kendisi opteron işlemci kullanır. ayrıca en hızlı 100 süper bilgisayardan 60 küsür tanesi amd opteron kullanıyor. biraz araştır kendinde görürsün ne olduğunu. masaüstünde intel açık ara önde ancak sunucu kısmında opteron.kim opteron işlemci kullanıyor en azından intelin masa üstü pci sektöründe birinci olduğunu kabul etmek büyük ilerleme ayrıca amd masa sütünde kötü ise sunucuda nasıl başarılı olyuor onu anlmadım zağten amdniin satış tablosuna bakarsan opteronunda satmadığın görürsün
bu na konuş sen zırvaların ile cevabı ben değil bu versin yerime vekil tayin ettimPankreas önce düzgün yazmayı bir öğren gel. Ayrıca sunucu atmosferinde bulunmuş biri olarak hiçte soğuk değil gayet ideal bir sıcaklıkta ortam. Daha sonra sunucu bakımı hiçte dediğin gibi zor değildir. Sistem hatalarının fln. giderilmesi demişsin. Sistem gözden geçirilir eğer bir sıkıntı varsa zaten sunucu kapatılıp o ortamdan çıkarılır. Sebebi ise diğer sunuculardada kararsızlığa yol açmaması için. Sonuçta (farz et ki ) böbreğinin biri çalışıyosa bundan tüm organlar etkilenir, sunucu ortamındada aynı şey geçerlidir. Bu arada Konu ekran kartlarından Opteran vs Xeon a nasıl çektiyseniz artık tebrikler..Konuyu açan arkadaşa önerim : Git 2x GTX Titan al SLI ile 4 sene sonraki oyunlarıda al oyna..
Senin düz bile olmayan mantığınla düşünürsek ferrari en hızlı otomobili ürettiğine göre en ağır yükleri kaldıracak olan vinçlerde, tırlarda da ferrari en iyi olmalı . sen hiç ferrariyle 60 ton taşıyan gördün mü? birisi masaüstü birisi sunucu ki inan bana göre masa üstünde gözle görülecek bir fark yok rakamlarla tatmin olursun ancak sunucu kısmında her zaman süper bilgisayarlar nedense amd ve google amcaya süper bilgisayar yazıp wiki sayfasından dünyanın en hızlı 500 süper bilgisayarından %60ının opteron kullandığını nvidia titan adlı süper bilgisayarın jaguarı geçip artık en hızlı süper bilgisayar olduğunu senin düz olmayan mantığına göre intel xeon olması gereken işlemcisinin 16 çekirdekli opteron olduğunu göreceksin ama duvara anlatsam anlar sen anlamıyorsun.kim opteron işlemci kullanıyor en azından intelin masa üstü pci sektöründe birinci olduğunu kabul etmek büyük ilerleme ayrıca amd masa sütünde kötü ise sunucuda nasıl başarılı olyuor onu anlmadım zağten amdniin satış tablosuna bakarsan opteronunda satmadığın görürsü
Pankreas önce düzgün yazmayı bir öğren gel. Ayrıca sunucu atmosferinde bulunmuş biri olarak hiçte soğuk değil gayet ideal bir sıcaklıkta ortam. Daha sonra sunucu bakımı hiçte dediğin gibi zor değildir. Sistem hatalarının fln. giderilmesi demişsin. Sistem gözden geçirilir eğer bir sıkıntı varsa zaten sunucu kapatılıp o ortamdan çıkarılır. Sebebi ise diğer sunuculardada kararsızlığa yol açmaması için. Sonuçta (farz et ki ) böbreğinin biri çalışıyosa bundan tüm organlar etkilenir, sunucu ortamındada aynı şey geçerlidir. Bu arada Konu ekran kartlarından Opteran vs Xeon a nasıl çektiyseniz artık tebrikler..sen hangi sunucu ortamında bulundun merak ettim kaliteli sunucu barındıran yerlerde var mesela granti banaksında sunucu odasında yok sen o personelleri bilgisayarındaki bilgileri sağalam tutrarak sistem hatalrınınn giderimi ne akdar zor biliyormusun bir bankada 200 kişi olsa 2 kişi gönderiyorlar iş ağır olursa 5 kişi ible gide biliyoz bana 100 kişi düşüyor sabah başlasan akşama anca bitiyor o personelden o personelin pcsine ordan sunucya hiç yaşamaıssın belliKonuyu açan arkadaşa önerim : Git 2x GTX Titan al SLI ile 4 sene sonraki oyunlarıda al oyna..
Senin düz bile olmayan mantığınla düşünürsek ferrari en hızlı otomobili ürettiğine göre en ağır yükleri kaldıracak olan vinçlerde, tırlarda da ferrari en iyi olmalı . sen hiç ferrariyle 60 ton taşıyan gördün mü? birisi masaüstü birisi sunucu ki inan bana göre masa üstünde gözle görülecek bir fark yok rakamlarla tatmin olursun ancak sunucu kısmında her zaman süper bilgisayarlar nedense amd ve google amcaya süper bilgisayar yazıp wiki sayfasından dünyanın en hızlı 500 süper bilgisayarından %60ının opteron kullandığını nvidia titan adlı süper bilgisayarın jaguarı geçip artık en hızlı süper bilgisayar olduğunu senin düz olmayan mantığına göre intel xeon olması gereken işlemcisinin 16 çekirdekli opteron olduğunu göreceksin ama duvara anlatsam anlar sen anlamıyorsun.demin bana intel açık ara önde diyen adam şimdide gözle görülecek bir fark yok diyor senini kavisli mantığına baakrsakda tırların motor hacmi yüksek onlar oiş için yapılmış o o iş için yapılmamış bir alee 60 ton yükle Ferrari olduğu yerde motorunu bırakır sen ayrıca googla dedene süper bilgisayar yazmışsın opteron işlemciler artık bilgisayar katogerisinde sunucu katogorisine bile giremiyor sen bide o Google dedene süper sunucular ayz ne çıkacak bende merak ettim en iyi sunucu ünvanı fijutsununu bir modeli idi bak bakalım o ne işlemci kullanıyor
bu na konuş sen zırvaların ile cevabı ben değil bu versin yerime vekil tayin ettimsen gel benle yüz yüze konuş ordan konuşmak kolay sen ASUS Ares II al AMD opteron işlemci al bende g.tümü yırtıp Titanla Xeon işlemci alcam ozaman test edelim hangisi daha iyi milletin verdiği salak testlere bakıp konuşuyorsun
Nvidia titan adlı dünyanın en hızlı süper bilgisayarını yapıyor ve senin kadar düşünemediği için opteron kullanıyor. ama nvidia ve en hızlı 10 süper bilgisayar üreticisi senin kadar bilemez tak oraya i5 3570k demi ama ne diye 800 tane opteron takıyorsun bir intel 1000 amd eder.
Aramaya mecalin yok al sana süper bilgisayar listesi. BİR TIK UZAKTA
Nvidia titan adlı dünyanın en hızlı süper bilgisayarını yapıyor ve senin kadar düşünemediği için opteron kullanıyor. ama nvidia ve en hızlı 10 süper bilgisayar üreticisi senin kadar bilemez tak oraya i5 3570k demi ama ne diye 800 tane opteron takıyorsun bir intel 1000 amd eder.
Aramaya mecalin yok al sana süper bilgisayar listesi. BİR TIK UZAKTAben zağten nvidia taraftarıyım bunu anlamıyorsun kendi sorunun ozaman sana şunu diyecem sen demin demedinmi intel masa üstü bilgisayarda açık ara önde amdden diye peki amd masa üstünde bulduzer mimarisi kullanıyor opteronda buldozer kullanıyor buldozer mimarisi ıvy biridgeyi geçemiyor Xeonun geçmesini nasıl bekliyorsun onu merak ettim gerçekdenayrıca bana bilgisayr listesi gösterme bana en iyi sunucu listesini göster opteron performans vermediği için bilgisayar katogorisine sokmuşlar sunucu işlemciliğinden istifa etmiş
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 19 Mayıs 2013 13:36
pankreas sen harbiden ya 15 yaşındasın ben seni muhatap almakla hata ediyorum ya da sorunların var. verdiğim siteye girdin mi? top 500 listesi. yani anlayacağın dilde dünyanın en hızlı 500 bilgisayarı burada yazılı zaten senden hepsini incele demiyorum sağ tarafta top 10 var ilk sıradakine bak bakalım titan ne kullanıyor.
pankreas sen harbiden ya 15 yaşındasın ben seni muhatap almakla hata ediyorum ya da sorunların var. verdiğim siteye girdin mi? top 500 listesi. yani anlayacağın dilde dünyanın en hızlı 500 bilgisayarı burada yazılı zaten senden hepsini incele demiyorum sağ tarafta top 10 var ilk sıradakine bak bakalım titan ne kullanıyor.bu iş bu forumun özelliği hemen yaşa bağlıyor kaç yaşıdnasın 15mi hayır 06 diyelim biz şuna ayrıca bana bu verdiğin liste neye dayanarak gerçekleştiriliyor eğer opteron diyorsan al bir tane opteron gel sen opteron alrısan bende xeon alcam ozaman test edip konuşalım sallama bir listeyle konuşuyorsun daha neye dayanarak yapıldığı bile belli değil
" pankreas76 " Organcık derdini sana merhaba dediğinde Serkan KARADAŞ adlı admine anlatırsın1 uyarın vardı bunlan 2 eder 3 . cüde uzatmalara kalacağını bilmeni isterim.
" pankreas76 " Organcık derdini sana merhaba dediğinde Serkan KARADAŞ adlı admine anlatırsın1 uyarın vardı bunlan 2 eder 3 . cüde uzatmalara kalacağını bilmeni isterim.neden hep şikayet ediyorsun anlamıyom bir yalınınmı çıkarıyorumda çok merak ettim merak etme ben şikayet etmem bir sorunum varsa kendim hallederim
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 19 Mayıs 2013 18:12
Ama direk yaşın ortaya çıkıyor ya da sen insanlarla dalga geçiyorsun başka açıklaması yok. niye gidip opteron alayım ben. fx 8150nin bile hiç yarıdan çok çalıştığını görmedim oyunlar dışında. Verdiğim site resmi bir site ama sen ya çok küçüksün gerçekten birşeyden anlamıyorsun ya da leylasın.bu iş bu forumun özelliği hemen yaşa bağlıyor kaç yaşıdnasın 15mi hayır 06 diyelim biz şuna ayrıca bana bu verdiğin liste neye dayanarak gerçekleştiriliyor eğer opteron diyorsan al bir tane opteron gel sen opteron alrısan bende xeon alcam ozaman test edip konuşalım sallama bir listeyle konuşuyorsun daha neye dayanarak yapıldığı bile belli değ
Ama direk yaşın ortaya çıkıyor ya da sen insanlarla dalga geçiyorsun başka açıklaması yok. niye gidip opteron alayım ben. fx 8150nin bile hiç yarıdan çok çalıştığını görmedim oyunlar dışında. Verdiğim site resmi bir site ama sen ya çok küçüksün gerçekten birşeyden anlamıyorsun ya da leylasın.nasıl istiyorsan öyle anla ya yaşım küçük yada dalga geçiyom hangisi tercihinse bana opteron diyorsun amam masa sütünde intel diyorsun opteronda buldozer mimarisi ozaman nasıl Xeonnu geçiyor onu emrak ediyorum verdiğin site bana pekde resmi gelemdi 5 arkadaşın kafasından uydurma sistemleri gibi geldi evet bedne madlerin yardıdan fazla dolduğunu görmedim oyunlarda
bak sana amd 1. 3. 5. çekirdek kullanmı ne kadar oluyorsa 2. 4. 6. çekridekelrinde kullanmı oakdar oluyor her çift çekirdeğe bir kayar nokta geliyor buda 6 çekirdek değilde 3 çekirdek performansını kanıtlar aslında ben mecnunnum sende leyla neyin ne olduğunu tam bilmiyorsun bilmediğin içni opteron al bende xeon alıyım diyom
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 19 Mayıs 2013 18:30
Ama direk yaşın ortaya çıkıyor ya da sen insanlarla dalga geçiyorsun başka açıklaması yok. niye gidip opteron alayım ben. fx 8150nin bile hiç yarıdan çok çalıştığını görmedim oyunlar dışında. Verdiğim site resmi bir site ama sen ya çok küçüksün gerçekten birşeyden anlamıyorsun ya da leylasın.al bundanda hoşluk duyarsın
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 19 Mayıs 2013 18:29
nasıl bir liste ki intel xeon x7560 3.897 dolarlık fiyatıyla 189 dolarlık fx 8350 amd işlemcisinin baya altında kalmış. o zaman sen yine yanıldın amd 200 dolara intelin 4 bin dolarlık işlemcisinden daha iyi işlemci yapıyor. ne güldürdün beni varya. önce oku kendin bir bakta sonra bize göster.
nasıl bir liste ki intel xeon x7560 3.897 dolarlık fiyatıyla 189 dolarlık fx 8350 amd işlemcisinin baya altında kalmış. o zaman sen yine yanıldın amd 200 dolara intelin 4 bin dolarlık işlemcisinden daha iyi işlemci yapıyor. ne güldürdün beni varya. önce oku kendin bir bakta sonra bize göster.sende beni güldürdün her halinle kendini eğlendirmeye başırıyorsun ağlanacak haline gülüyorsun en üste bak bakalım ne var ve en üstüne opteron arasında ne kadar fark var ayrıca xeon x7560 eski bir işelmci ve tamemen sunucu için tasarlanmış o işlemciyi benc markla karşılaştırmazsın o tür işlemcielrin direk performansına bakacan ayrıca amdnin onun performansına rakip işlemcisi olmadığı için kendi modelleri arasında yarışıyorlar yani onun karşına birtane amd getirmek saygısızlık olur
Kusura bakma bileder sana elini veren kolunu kurtaramıyor. yeminle diyorum duvara anlatsam anlar sen at gözlüğünle anlayamıyorsun bazı şeyleri idrak yeteneğin sıfır.eğer idrak yeteneğim sıfırsa al bir opteron gel bende xeon alıyım karşılaştıralım
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 19 Mayıs 2013 22:07
Konu gene döndü dolaştı amd / intel e geldi vay anasını :D