Güç kaynağı, Gpu ısınması

ayyas_khan
28-07-2008, 13:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

2 senedir bilgisayarın açılıp kapandığı nadir görülmüştür. Ancak 1 ay kadar önce power suply fanı bozuldu ve ısındığında makinayı kapamaya başladı. Doğal olarak kasayı açıp vantilatörle soğutmaya başladımDil çıkarıyor Ancak son birkaç gündür makina tamamen delirdi ve sürekli reset atar hala geldi. Arada sırada çalışıyor, çoğunda daha masaüstünü göremeden kapanıyor makina. Çalıştığı anlardan birinde sıcaklıklara bakmayı denedim:

Anakart: 35C
Cpu    : 35C
Cpu Diyot: 45C
Grafik İslemci(gpu): 80C

Bu değerler normal midir bana gpu uçuk gibi geldi. Daha makinanın ilk açılış hali 10 saat aradan sonra. Gpudan kıllanmamın bi nedeni de 1-2 gün önceye kadar takılma olmazken şimdi WoW adlı oyuna girdiği anda makina kilitleniyor.

power suply kasanın içinde gelen pegasus marka 380w.
ekran kartı gforce 7600gs 512 mb

Yardım edebilecek olanlara şimdiden teşekkürler.

edpresident
28-07-2008, 14:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Ewt. Gpu aşırı ısnıyor. Ekran kartının fanını ve tozlanma durumunu bi kontrol et. Atx ini de değiştirmende yarar görüyorum. Vantilatorlerle fln olacak iş değilKahkaha

Borga-x
28-07-2008, 14:08   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Kesinlikle kasa ıcı hava sırkulasyonunu gzoden geçir derim

Mustafa Akın
28-07-2008, 14:09   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
edpresident
Ewt. Gpu aşırı ısnıyor. Ekran kartının fanını ve tozlanma durumunu bi kontrol et. Atx ini de değiştirmende yarar görüyorum. Vantilatorlerle fln olacak iş değilKahkaha
Aslında ekran kartı aşırı ısınmıyor/yük altındaki değer o ise/. O ekran kartı fanlı değil. Vantilatörle de anca hard diskini soğutursun ben öyle yapıyorum. İşe yarıyor. Aslında o ekran kartını da soğutabilir vantilatör. Çünkü ısının ekran kartından uzaklaşması gerek heatpipe onun için.

Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 28 Temmuz 2008 14:10
edpresident
28-07-2008, 14:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
225 mesaj
Borga-x
Kesinlikle kasa ıcı hava sırkulasyonunu gzoden geçir
Ewt. Borga-x e katılıyorum. En azından öne arkaya birer kasa fanı takmanı öneririm. HAtta bir tane de ekran kartının üstine üfleyecek şekilde takabilirsin.