Arkadaşlar benim güç kaynağımdan ara sıra sesler geliyor. İçini açtım fanı çıkarttım temizledim 1-2 gün ses gelmedi ama geri başladı. Galiba fan'da bir sorun var. Güç kaynağının fanını değiştirme gibi bir şansımız var mı?
Güç Kaynağı İçin Fan
Tabii ki değiştirebilirsiniz. Uygun fanı bulup kablo montajını yapabilirseniz..
Yağlamayı denedin mi? (Tıkla)Kardeşim ondan değilmiş gibi sanki. Ben yeni bir fan almayı düşünüyorum. Ama yinede önerini deneyeceğim sağol.
eski psu fanını sök.yeni fanı tak.güç başlantısınıda 3 pin molexi 4 pin molex e(yani ide cihazların ve kasa fanlarının güç kablosu)çevirici var.onu psudaki boş bi molex e bağla.kabloyuda köşede bir yerde pense ile çok az bişey bük.kabloyu oradan geçir.hazır açmışkende içini bi güzel temizle.psu nun vidalarını tekrar vidala.neden böyle yaptığımı sorarsan senin psu ya özel bi fan bulamadım.fanı ancak bu şekilde değiştirebilirsin.
eski psu fanını sök.yeni fanı tak.güç başlantısınıda 3 pin molexi 4 pin molex e(yani ide cihazların ve kasa fanlarının güç kablosu)çevirici var.onu psudaki boş bi molex e bağla.kabloyuda köşede bir yerde pense ile çok az bişey bük.kabloyu oradan geçir.hazır açmışkende içini bi güzel temizle.psu nun vidalarını tekrar vidala.neden böyle yaptığımı sorarsan senin psu ya özel bi fan bulamadım.fanı ancak bu şekilde değiştirebilirsin.Kusura bakma ama dediklerinden hiçbirşey anlamadım kardeş
psu dan çıkan bi tane molex kablo bul.
fanın 3 pinli güç kablosu var.eğer anakartında boşta duran 3 pin güç çıkışı varsa oraya bağla.eğer yoksa aşağıdaki gibi dönüştürücü ile bağla.
son olarak fanı psu nun içine monte et.fan psudan çıkan molex kablo ile beslenmiş olacak.kabloyu psunun üst köşesinde geçir.
neden psunun içindeki yere bağlanmadığını sorarsan ona uygun bi çevirici yok ve ona uygun bi fanda satılmıyor.aşağıdaki linkteki fanı alıp anlattığım şekilde bağlayabilirsin
link:http://www.e-burdur.com/asp/prod ... f-Kanatli-Kasa-Fani
psu dan çıkan bi tane molex kablo bul.Molex kablosu var psudan çıkan ama Psudan gelen Dvd okuyucu ve HDD nin birleştiği yerde bu molex. Yani o fanı taksam bile molexe yetişmesi imkansız. O yüzden yapamam onu. Başka alternatif varmı?fanın 3 pinli güç kablosu var.eğer anakartında boşta duran 3 pin güç çıkışı varsa oraya bağla.eğer yoksa aşağıdaki gibi dönüştürücü ile bağla.
son olarak fanı psu nun içine monte et.fan psudan çıkan molex kablo ile beslenmiş olacak.kabloyu psunun üst köşesinde geçir.
neden psunun içindeki yere bağlanmadığını sorarsan ona uygun bi çevirici yok ve ona uygun bi fanda satılmıyor.aşağıdaki linkteki fanı alıp anlattığım şekilde bağlayabilirsin
link:http://www.e-burdur.com/asp/prod ... f-Kanatli-Kasa-Fani
Tabiki var benim eski psunun fanını değiştirmiştim zamanında bende. Yani senin şu an psunda bulunan fanın kablolarını kes büyük bir ihtimalle 2 kablo olacaktır kırmızı siyah. Yeni alacağın fan 3 pinli olur. Onun için yeni aldığın fanın kablosunu da kes sonra kırmızıyı kırmızıya siyahı siyaha bağla fanda bir tane daha boş kablo kalacaktır onuda dibinden kes tek tek siyah bantla bağla kullanmaya başla. Biraz uzun oldu galiba ama kısacası kabloların ucunu kes aynı renkleri bağla bantla kullan. :D
Tabiki var benim eski psunun fanını değiştirmiştim zamanında bende. Yani senin şu an psunda bulunan fanın kablolarını kes büyük bir ihtimalle 2 kablo olacaktır kırmızı siyah. Yeni alacağın fan 3 pinli olur. Onun için yeni aldığın fanın kablosunu da kes sonra kırmızıyı kırmızıya siyahı siyaha bağla fanda bir tane daha boş kablo kalacaktır onuda dibinden kes tek tek siyah bantla bağla kullanmaya başla. Biraz uzun oldu galiba ama kısacası kabloların ucunu kes aynı renkleri bağla bantla kullan. :Bunlarla hiç uğraşmasam? :D Anakartın üzerinde 3 pin var fan için. Güç kaynağının içinden uzatabilirmiyim fanın kablosunu?
Kardeş 2 konuyu birden sormak istiyorum. Şimdi ben yeni bir işlemci soğutucu aldım. Bu işlemci soğutucu 3 Pinli.keşke baştan anakartının marka modelini söyleseydin.dediğin gibi olur.uzanmazsa uzatma kablosuyla uzatırsın.fanı psunun içine hava verecek şekilde ayarla.
Ama anakart üzerinde 4 pin var :
Kasayı açtım ve 3 Pinli bir yer daha gördüm :
Şimdi öncelikle ben o psudan gelen fanı bu 3 pinli yere takacaktım. Ama sonradan yeni aldığım işlemci soğutucunun 3 pinli olduğunu öğrendim. Bilseydim fanı 4 pinli alırdım. Bu işlemci soğutucuyu bu 3 pinli yere taksam çalışır mı? Eğer çalışırsa o 4 pinli yere de 3 pinli psu fanını taksam olurmu? Biraz karışık oldu ama yardım edersen seviinirim.