Anakart: MSI K9AGM4-L 690V AM2
İşlemci: Amd Athlon X2 5000+ 2.6 GHz 65 nm
Hafıza: OCZ 2 GB DDR2 800 MHZ
Ekran Kartı: HIS HD3650 iCooler 512 Mb Ddr2 128 bit
Sabit Disk: WD 250 Gb 16 Mb Sata2 7200 Rpm
Optik: LG Super Multi Dvd-Rw
Ses Kartı: Entegre
Monitör: Acer AL1516W 15''
Kasa: Cooler Master Elite Rc-333 350W Atx Siyah
Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri böyle.Oyunlarda örneğin Gears of War,Pes 2010 oyun ilk 5-10 dakika içinde hiç kasmıyor.Sonradan grafik donuyor,kasıyor.Ses de takılıyor.Fakat mesela Pes 2010'da seyirciler hareket ediyor.
Fakat küçük oyunlarda örneğin Rise of Nations,Revolt gibi oyunlarda kasmıyor.
Sorunum güç kaynağı yetersizliği midir,yoksa ekran kartım mı çok ısınıyor.Şu ana kadar Everest Ultimate Edition'da ekran kartımın 60-65 Dereceyi geçtiğini görmedim.Güç kaynağım ise kasamla birlikte gelen Thermal Master markalı Max. Output Power 350W olan bir güç kaynağı.
Yardımınızı bekliyorum.
Güç Kaynağı
tahminimce ekran kartın çok ısınıyor. eğer bütçeniz yeterse ;
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=39696
ekran kartınız için soğutucu.
oyundaki kasmaların güç kaynağıylan ilgili olcağını zannetmiyorum güç kaynağın o karta bence yeter sorun büyük ihtimal windowsun bazı sistem dosyalarının silinmesinden kaynaklanıyodur.sistemine format at ve tekrar oyunları kur göreceksinki tüm sorunlar kendiliğinden gitmiş.
oyundaki kasmaların güç kaynağıylan ilgili olcağını zannetmiyorum güç kaynağın o karta bence yeter sorun büyük ihtimal windowsun bazı sistem dosyalarının silinmesinden kaynaklanıyodur.sistemine format at ve tekrar oyunları kur göreceksinki tüm sorunlar kendiliğinden gitmiş.Kaç kere format attım.Aynı sorun var.Araştırdığım kadarı ile güç kaynağı ile olabileceğini savunanlar daha çok.
Ekran kartı sıcaklığının fazla olmasıda ihtimal dahilinde.
ekran kartından. güç kaynağından değil.
Peki ekran kartından ise reset atma sorunu olur mu?Çünkü bilgisayarım normalde beklerken bile bi vakit sonra reset atıyor.Bu sanki güç kaynağının ısınmasına bağlı gibi.
Eğer sorun ekran kartının ısınması ise verdiğin linkteki vga cooler benim ekran kartına uyar mı?Sitesini açtım ilgili bilgi yok.
Yine denedim Pes 2010'u 2. dakika da dondu görüntü.Fakat yağmurlu havada yağmur devam ediyor.Oyuncular takılıyor.Hemen indirdim oyunu Everest'e baktım ısı 50 gözüküyordu ekran kartında.Boşta iken 38 ekran kartı.
Yalnız Everest Sistem Kararlılık testinden ölçtüm grafik kartı sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor.
güç kaynağınızı nedir ?
kasanın içinden çıkan ?
Konuyu inceleyin: https://www.chip.com.tr/forum/Mavi-Ekran-Reset-Donma_t103367.html
Sorun işlemci ısısı olabilir.
ekran kartını yükselt olsun bitsin ne uğraşıyon ki veya ekran kartını yükseltmekten önce bir ek fan ile dene olmazsa ekran kartını yükselt...
ekran kartını yükselt olsun bitsin ne uğraşıyon ki veya ekran kartını yükseltmekten önce bir ek fan ile dene olmazsa ekran kartını yükselt...
Çözüm için illa ekran kartı almak mı gerekiyor??????
Sorunum çözüldü.
Msi Live Update indirdim.Driverları güncelledim.Amd Cpu Driver ve Amd Away Driver yüklü değilmiş.Onları yükledim ve çözüldü.
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.